Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski afirmă că a votat la scrutinul prezidențial din Ucraina pentru o `persoană foarte demnă`

Volodymyr Zelenskiy

Actorul de comedie Vladimir Zelenski, considerat favorit de sondajele de opinie premergătoare scrutinului, a declarat că a votat la scrutinul prezidențial din Ucraina pentru o "persoană foarte demnă și calificată", adăugând că o viață fără corupție și mită este pe cale să înceapă.

Vezi și: Sondaj CURS - PSD domină scena. PNL și ALDE se consolidează. Revenire de formă la PMP. Alianța 2020 (USR+PLUS) nu confirmă încă

"O viață noua este pe cale să înceapă: o viață fără corupție, mită, o viață într-o țară nouă - o țară a viselor. Credem ca totul va fi bine și vom învinge, însă ucrainenii sunt cei ce vor decide" a declarat candidatul prezidențial după ce și-a exercitat dreptul la vot, informează agenția de știri UNIAN citata de mediafax.

Peste 35 de milioane de ucraineni sunt așteptați duminică la urne pentru a alege președintele Ucrainei, având de ales în primul tur dintre zeci de candidați, însă favoriții potrivit sondajelor sunt actorul Vladimir Zelenski, fostul premier Iulia Timoşenko și actualul preşedinte, Petro Poroşenko.

În cazul în care niciun candidat nu obţine duminică peste 50% din voturi, pe 21 aprilie ar urma să se organizeze un al doilea tur de scrutin.

Zelenski, în vârstă de 41 de ani, nu are niciun fel de experiență politică, a devenit celebru datorită serialului de comedie politică "Slujitorul Poporului", în care joacă rolul unui profesor de istorie care este ales președinte.

Atât Poroşenko, cât și Iulia Timoşenko, premier între 2007 și 2010, au subliniat în timpul campaniei electorale faptul că au o experiență politică vastă, spre deosebire de Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.