Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski bate obrazul Occidentului: 'Ucraina nu a primit deocamdată niciun cent din partea Occidentului pentru restaurarea ţării. Vă rog să vă grăbiți!'

spiegel.de
zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Occidentul ar trebui să înfiinţeze un fel de "Ramstein financiar" pentru restabilirea Ucrainei, dar până acum Kievul nu a primit nici măcar un cent în acest scop.

"Mulțumesc UE per ansamblu și fiecărei țări UE, în special pentru sprijinul deja acordat statului nostru. Însă este necesar să atribuim acestui sprijin un caracter mai sistematic. Cred că putem lua deja decizia creării unui "Ramstein financiar", prin analogie cu "Ramstein-ul de apărare", care funcționează deja", a declarat Zelenski într-un discurs susţinut, marți, online, în timpul unei conferințe consacrate restaurării Ucrainei, care are loc la Berlin, informează Rador.

Videoclipul discursului a fost postat pe canalul Telegram al președintelui Ucrainei. Volodimir Zelenski a subliniat că a fost elaborat deja un "plan transparent de pași prioritari pentru restaurarea Ucrainei, în valoare de 17 miliarde de dolari". "Deocamdată, nu am primit nici măcar un cent pentru implementarea (acestui plan) și vă rog să grăbiţi deciziile necesare pentru a accelera procesul de atragere a partenerilor pentru restaurarea ţării noastre", a spus președintele ucrainean.

Amintim că Ramstein este numele unei baze militare din Germania, unde se desfăşoară şedinţele grupului creat de țările occidentale pentru coordonarea asistenței militare pentru Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.