Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Volodimir Zelenski, în lacrimi: 'Nu-i mai poţi aduce înapoi pe ucraineni, patrioţi şi oameni profesionişti pur şi simplu loiali faţă de ei înşişi și țară'

reuters.com
zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski a avut sâmbătă seara un mesaj scurt, dar plin de emoţie, în care a adus un omagiu tuturor compatrioţilor care au murit în război, în ziua în care Ucraina şi-a luat rămas bun de la cei care au murit miercuri în urma prăbuşirii unui elicopter în localitatea Brovarî, o suburbie din nord-estul Kievului.

Paisprezece persoane, între care ministrul de interne, Denis Monastîrski, alţi oficiali ai Ministerului de Interne, dar şi un copil şi mama lui au murit în tragedia de la Brovarî, ale cărei cauze sunt încă investigate, scrie news.ro.

Preşedintele Zelenski i-a nominalizat pe cei care şi-au pierdut viaţa în acest incident:

„Denis Monastîrski, colegii săi din minister: Ievhen Ienin, Iuri Lubkovici, Tetiana Şutiak, Mihailo Pavluşko, Mikola Anatski, Andrii Marincenko... Băieţii din echipaj: Oleksandr Vasilenko, Kostiantin Kovalenko, Ivan Kasianov... O femeie şi un copil care se duceau dimineaţa la grădiniţă... Mama Olena Ponomarenko şi fiica ei, Milana Ponomarenko... Condoleanţe tuturor rudelor şi prietenilor... Mă doare să mă gândesc la asta, mă doare să vorbesc despre asta”, a mărturisit preşedintele Volodimir Zelenski.

El l-a evocat laudativ pe fostul său ministru de interne. „Denis a fost o persoană profesionistă, onestă, exact cum ar trebui să fie ministrul afacerilor interne”, a spus Zelenski, înainte de a transforma momentul de doliu într-un omagiu pentru toate victimele războiului. „În fiecare zi pierdem oameni, de care ne vom aminti mereu şi vom regreta că nu se mai întorc. Nu-i mai poţi aduce înapoi pe ucraineni, patrioţi şi oameni profesionişti pur şi simplu loiali faţă de ei înşişi şi faţă de stat. Mi-aş dori ca astăzi să simţim cu toţii acest lucru. Să simţim câte vieţi, câţi oameni străluciţi au fost luaţi de război. Aş vrea ca noi toţi să le cinstim memoria astăzi”, a spus preşedintele ucrainean.

„Un mare omagiu pentru toţi cei cărora războiul le-a luat viaţa! Un mare omagiu pentru toţi cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina! Facem totul pentru a îndepărta acest război din ţara noastră”, a încheiat Volodimir Zelenski.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.