Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Zelenski, după ce Lavrov a afirmat că Hitler ar fi fost evreu: 'Liderii ruși au uitat toate lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial'

Administratia Prezidentiala din Ucraina
Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat declarația ministrului rus de externe Serghei Lavrov, potrivit căreia Adolf Hitler ar fi avut origini evreiești.

„Nu am cuvinte...”, a declarat Zelenski în discursul său de seară.

„Nimeni nu a auzit vreo negare sau vreo justificare din partea Moscovei. Tot ce avem de acolo este tăcerea.... asta înseamnă că liderii ruși au uitat toate lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial. Sau poate că nu au învățat niciodată aceste lecții”, a afirmat Zelenski.

Zelenski este el însuși evreu, dar Rusia a declarat în repetate rânduri că vrea să „denazifice” Ucraina, începând cu conducerea sa.

Întrebat mai devreme despre acest lucru, ministrul rus de externe spusese: „Așadar, când spun "Cum poate exista nazizarea dacă suntem evrei?" În opinia mea, și Hitler avea origini evreiești, așa că nu înseamnă absolut nimic. De ceva timp am auzit de la poporul evreu că cei mai mari antisemiți erau evrei.”

De atunci, remarcile au fost condamnate de liderii occidentali și de lideri ai statului Israel ca fiind neadevărate și absurde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.