Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski reacționează dur la atacul masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei: 'Vom răspunde inamicului. Vom răspunde puternic!'

washingtonpost.com
zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reacţionat la atacul masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei, în noaptea de joi spre vineri, subliniind că, pe măsură ce iarna se apropie, rușii vor recurge tot mai frecvent la terorism. Cu toate acestea, Zelenski a asigurat că ocupanţii vor avea parte de un răspuns puternic din partea Ucrainei. Potrivit președintelui, noaptea trecută, Rusia a lansat asupra Ucrainei aproximativ 40 de drone Shahed, cele mai multe fiind doborâte de armata ucraineană.

"Mulţumim pentru fiecare doborâre aviației noastre, apărătorilor antiaerieni, grupurilor mobile de foc. Apărătorii cerului au lucrat eficient în zece regiuni - Harkiv, Zaporijjia, Herson, Mikolaiv, Odesa, Kiev, Kirovohrad, Vinniţia, Hmelniţki, Lviv" - a scris Zelenski pe o reţea socială, conform Rador Radio România.

Cu toate acestea, preşedintele a remarcat că au fost raportate și câteva lovituri, însă fără a fi înregistrate victime.

"Harkiv... Regiunile Lviv, Ivano-Frankivsk... Întărim apărarea antiaeriană. Întărim grupurile mobile de foc. Suntem conştienţi că, pe măsură ce se apropie iarna, teroriştii ruşi vor încerca să provoace şi mai mult rău. Vom răspunde inamicului. Vom răspunde puternic!" - a subliniat Volodimir Zelenski.

Amintim că, în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, invadatorii ruşi au lansat asupra Ucrainei un atac masiv cu drone Shahed. Armata rusă a folosit aproximativ 40 de drone, dintre care 24 au fost distruse de apărarea antiaeriană ucraineană. Autorităţile au raportat lovituri asupra infrastructurii critice din regiunile Lviv și Odesa. La Harkiv, în urma atacurilor, a fost deteriorată infrastructura civilă şi au avut loc mai multe incendii, iar printre persoanele rănite se numără şi câţiva copii. De asemenea, autorităţile ucrainene au anunţat că un obiectiv militar a fost atacat de ruşi în regiunea vestică Ivano-Frankivsk. În aceeaşi regiune, epava unei drone doborâte de armata ucraineană a căzut pe un cămin studenţesc, provocând un incendiu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.