Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski anunță că Ucraina a primit sistemul de apărare NASAMS de la americani

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru CBS că asistența militară nu este încă suficientă, deși a primit de la americani sistemul NASAMS de rachete sol-aer, potrivit The Guardian.

"Am primit sistemul de apărare antiaeriană NASAMS. Dar, credeți-mă, acest lucru nu este suficient", a precizat liderul ucrainean.

Răspunzând la o întrebare despre poziţia Kievului față de referendumurile din regiunile Doneţk, Lugansk, Herson și Zaporojie, Zelenski a declarat că negocierile cu Moscova vor deveni imposibile după desfăşurarea lor.

"Guvernul rus poate anunța oficial că referendumul s-a încheiat, precum și rezultatele acestuia. Acest lucru va face imposibilă în orice caz continuarea oricăror negocieri cu președintele Federației Ruse", a subliniat Zelenski.

NASAMS include radarul Sentinel, centrul de comandă Fire Distribution Center și rachete de intercepție AMRAAM, AMRAAM ER și AIM 9X Sidewinder Block II.

Sistemele antiaeriene NASAMS vor furniza o capabilitate importantă de luptă împotriva rachetelor de croazieră, dronelor, precum şi împotriva avioanelor şi elicopterelor adverse.

Sistemele NASAMS sunt fabricate de un consorțiu al corporației americane Raytheon Technologies și al grupului norvegian Kongsberg. Complexul include lansatoare şi stații radar Raytheon AN/MPQ-64F1.

Raytheon este responsabil pentru furnizarea de rachete aer-aer cu rază medie de acțiune AIM-120 AMRAAM pentru acest sistem, iar Kongsberg furnizează lansatoarele.

Raza de tragere a sistemului antiaerian în configurația NASAMS II folosind rachete AIM-120C AMRAAM este de până la 25 km, iar înălţimea la care doborî o ţintă aeriană este cuprinsă între 14-15 km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.