Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski vrea digitalizare în armată pentru o deplină transparenţă a aprovizionării trupelor

zelenski

Zelenski a cerut noului ministru al apărării, Rustem Umerov, şi altor oficiali din guvern să elimine birocraţia din armată prin digitalizare şi să „repornească sistemul contabil” pentru o deplină transparenţă a aprovizionării trupelor, după ce fostul ministru Oleksii Reznikov a fost demis săptămâna trecută în urma unor scandaluri de corupţie legate de achiziţiile Ministerului Apărării, anunță news.ro.

„Am avut mai multe întâlniri importante astăzi. În primul rând, aş dori să menţionez întâlnirea cu ministrul apărării Umerov, cu prim-viceministrul Pavliuk şi cu viceprim-ministrul Fedorov cu privire la aprovizionarea soldaţilor noştri şi la transparenţa acestei aprovizionări”, le-a spus Volodimir Zelenski ucrainenilor în discursul video de luni seara.

El a anunţat că le-a cerut oficialilor guvernamentali reducerea birocraţiei şi transparenţă prin digitalizare atunci când este vorba despre achiziţiile armatei şi necesarul din teren.

„Nevoile specifice ale brigăzilor noastre de luptă trebuie să fie satisfăcute cât mai repede posibil şi, în acest scop, toate înregistrările trebuie să fie digitalizate. În general, ar trebui să existe mult mai puţină birocraţie în rândul trupelor şi nu ar trebui să existe nicio diferenţă între ceea ce se raportează aici, la centru, şi ceea ce au nevoie cu adevărat băieţii de pe teren. În prezent, Ministerul Apărării reporneşte sistemul de contabilitate, iar Ministerul Digitalizării ajută”, a anunţat Zelenski.

El a vizitat de curând mai multe puncte din apropierea liniilor de front, unde s-a întâlnit cu luptătorii ucraineni, spunând că a vrut să audă direct de la ei despre ceea ce au nevoie.

„Este foarte important ca partenerii noştri să audă nevoile ţării noastre, ale soldaţilor noştri şi ale protecţiei sectorului nostru energetic”, a explicat liderul de la Kiev menţionând în context că are „veşti bune” după ce ministrul de externe german, Annalena Baerbock, a venit luni la Kiev.

„Ne pregătim să consolidăm pachetul de sprijin pentru apărare din partea Germaniei - apărare aeriană, artilerie, echipamente. E ceea ce am convenit cu cancelarul Scholz şi despre acest lucru am discutat astăzi cu ministrul german de externe Berbock. (...) Sunt încrezător că va exista un rezultat”, a spus Zelenski.

„De asemenea, avansăm cu ceilalţi parteneri ai noştri, în special în ceea ce priveşte apărarea aeriană. Vom avea sisteme suplimentare în Ucraina”, a asigurat preşedintele.

Zelenski continuă presiunea pentru accelerarea luptei anticorupţie şi în alte sectoare, nu numai în armată.

El a spus că a avut luni o întâlnire şi cu reprezentanţi din sectorul de aplicare a legii şi a anunţat că vor exista noi măsuri din partea statului, fără să detalieze. „În mod evident, Ucraina are nevoie de mai multe progrese în protejarea intereselor societăţii. Pentru a o proteja de cei care pun interesele portofelelor lor mai presus de normele şi regulile sociale, mai presus chiar şi de război”, a arătat Zelenski.

După un an şi jumătate de lupte, liderul de la Kiev şi-a încheiat discursul de luni seara cu o pledoarie adresată ucrainenilor de a rămâne concentraţi pe apărarea ţării, la fel ca în primele zile ale războiului, chiar dacă trăiesc zone relativ calme, cruţate de focul continuu al frontului.

„În această dimineaţă, diverse oraşe şi regiuni ucrainene au fost supuse unor lovituri ruseşti. Nikopol - bombardamente ruseşti brutale, artilerie. Oceakiv în regiunea Mikolaiv, Herson şi alte oraşe şi sate din regiunea Herson, districtul Pologhiv din regiunea Zaporojie, regiunea Doneţk. Districtul Pokrovski, Bahmut, Volnovaha şi altele. Regiunea Harkiv. Regiunile Cernihiv şi Sumî. Krivoi Rog - atac cu rachete. Un alt atac cu drone Shahed" - a trecut Zelenski în revistă atacurile din cursul nopţii, concentrate în special în zonele de est, sud şi nord-est.

„Atunci când o parte din teritoriul ţării noastre este liniştit şi relativ calm, trebuie să ne amintim întotdeauna de pământul nostru, de oraşele şi satele noastre, care sunt aproape în mod constant sub foc”, le-a spus preşedintele compatrioţilor. „Chiar dacă astăzi este a 565-a zi a acestui război, noi toţi, fiecare dintre noi, în Ucraina, trebuie să fim concentraţi pe apărarea ţării, la fel ca în primele zile. Rusia nu speră să câştige. Inamicul speră doar că vom eşua. Ucraina trebuie să reziste. Tot ceea ce ne întăreşte este o prioritate. Şi aceasta este singura prioritate. Nici măcar o singură slăbiciune! Şi nu vom permite nimănui să slăbească Ucraina”, a conchis preşedintele părând să facă din nou aluzie la eforturi necesare pentru a lupta împotriva corupţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.