Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski vrea să-i dea Knockout lui Kliciko: cum încearcă președintele să-l demită pe primar (surse din presa ucraineană)

Profimedia Images
Vitali Kliciko

Biroul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, intenţionează să-l înlăture din funcție pe primarul Kievului, Vitali Kliciko, în același mod ca și pe primarul orașului Cernihiv, Vladislav Atroșcenko, în luna februarie a acestui an, informează publicaţia ucraineană „Strana", citând surse apropiate de chestiune, relatează Rador.

Potrivit publicației, conflictul cu Kliciko în jurul adăposturilor din Kiev va fi folosit de Biroul lui Zelenski pentru a stabili controlul deplin asupra autorităților locale din oraș. Prin urmare, în viitorul apropiat, organele de ordine vor efectua percheziții regulate și vor transmite suspiciunile angajaților primăriei din Kiev. La rândul său, Kliciko, după inspectarea adăposturilor, va iniția demiterea unui număr de lideri regionali, care sunt membri ai partidului pro-prezidențial 'Slujitorul Poporului", relatează "Strana". În special este vorba despre șefii districtelor Pecerska, Şevcenkovski și Desnianski din Kiev.

Subiectul demiterii lui Kliciko a apărut din nou pe fundalul unui scandal legat de inutilitatea adăposturilor anti-bombe din Kiev, după ce în noaptea de 1 iunie mulți locuitori ai orașului nu au putut intra în adăposturi în timpul unui raid aerian lansat de ruși. În prezent, comisia, care include reprezentanți ai Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Situații de Urgență, ai Poliției și administrațiilor și serviciilor raionale ale orașului, verifică adăposturile.

Petiție pe site-ul lui Zelenski

Între timp, pe site-ul lui Zelenski a apărut deja o petiție pentru revocarea lui Kliciko din funcție în timpul acestei verificări. Anterior, șeful Ministerului ucrainean al Industriilor Strategice, Oleksandr Kamîşin, a calificat situația cu adăposturile anti-bombe din Kiev ca fiind critică și a spus că jumătate dintre adăposturile verificate de comisie nu corespund cerințelor. Zelenski a amenințat, anterior, oficialii capitalei ucrainene cu tragerea la răspundere pentru pregătirea necorespunzătoare a adăposturilor anti-bombe.

Ca răspuns, Kliciko a sugerat să împartă răspunderea, deoarece construcţiile de apărare se află sub jurisdicția șefilor districtelor orașului și sunt controlate de șeful administrației militare, care sunt numiți personal de președinte. Kliciko însuși spune că în spatele presiunilor asupra lui se află temerile echipei lui Zelenski cu privire la posibila sa participare la viitoarele alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.