Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelensky a răbufnit după atacul de la Harkov: 'A fost în mod clar o crimă de război'

Zelensky, președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei a descris bombardamentul de la Harkov, care a ucis zeci de civili, drept o crimă de război. Nouă persoane, inclusiv trei copii, au fost ucise luni după ce presupuse bombe cu dispersie rusești au vizat clădiri rezidențiale din cel de-al doilea oraș al Ucrainei, informează BBC.

În comentariile făcute înainte de cea mai recentă lovitură din centrul Harkovului, Volodymyr Zelensky a spus că au existat relatări ale martorilor oculari despre civili care au fost vizați în mod deliberat. „Forțele ruse au tras cu brutalitate asupra Harkivului din artileria cu reacție”, a spus Zelensky în timpul unei adrese.

"A fost în mod clar o crimă de război. Oraș pașnic. Zone rezidențiale pașnice. Fără facilități militare. Zeci de înregistrări ale martorilor oculari demonstrează că aceasta nu este o singură salvă falsă, ci distrugerea deliberată a oamenilor. Rușii știau unde trăg".

Procurorul șef al Curții Penale Internaționale, Karim Khan, a deschis o anchetă cu privire la invazia Rusiei, după ce a spus că crede că există „baze rezonabile” pentru a crede că crimele de război sau crime împotriva umanității au fost comise în Ucraina.

De cealaltă parte și separatiștii acuză trupele ucrainene că au comis crime împotriva civililor. Vezi și: Separatiștii acuză trupele ucrainene că ucid civilii care fug din calea războiului: cinci oameni ar fi fost uciși și 23 răniți .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.