Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatiștii acuză trupele ucrainene că ucid civilii care fug din calea războiului: cinci oameni ar fi fost uciși și 23 răniți

twitter.com
ucraina armata

Ambele tabere acuză, atât ucrainenii, cât și separatiștii pro-ruși! Civilii din Volnovakha au fost împușcați în timp ce încercau să părăsească orașul, informează Sediul Apărării Teritoriale a Republicii Donețk, relatează presa locală. „Naționaliștii ucraineni au împușcat civili în Volnovakha la ora 10:10, deschizând focul asupra civililor cu un steag alb care părăsesc orașul”, se arată în raport, potrivit sursei citate.

În ultima zi, formațiunile armate ale Ucrainei au tras 322 de muniții pe teritoriul Republicii Populare Donețk, informează reprezentanța republicii. Potrivit separatiștilor, cinci civili au fost uciși în timpul zilei, iar alți 23 au fost răniți. Au fost avariate, de asemenea, 32 de construcții de locuințe și infrastructură.

Ei au adăugat că au fost vizate satele Staromikhaylovka, Aleksandrovka, Trudovskaya, Luganskoye, Yelenovka, Vasylivka, Verkhnetoretskoye (direcția Donețk) și satele Zaytsevo, Golmovsky, minele 6/7din unitățile ucrainene, Panteleimonovka și Ozeryanovka (direcția Gorlovka), precum și Dokuchaevsk (direcția Mariupol). În timpul bombardamentelor ar fi fost folosite arme Grad MLRS, artilerie cu calibrele 152 și 122 mm, mortare cu calibrele 120 și 82 mm, vehicule de luptă de infanterie, lansatoare de grenade și arme de calibru mic.

Rusia îi acuză de cele mai multe ori de atrocități pe cei din temutul detașament Azov. Detaşamentul de operaţiuni speciale Azov, adesea cunoscut sub numele de Regimentul Azov, este o unitate paramilitară ucraineană de extremă de dreaptă şi neo-nazistă a Gărzii Naţionale Ucrainene, cu sediul în Mariupol , în regiunea de coastă a Mării Azov, informează Mediafax. Aceştia au recucerit Mariupol controlat de forţele separatiste pro-ruse în iunie 2014. Azov s-a format iniţial ca miliţie voluntară pe 5 mai 2014, în timpul crizei ucrainene. În 2014, regimentul a câştigat notorietate după ce au apărut acuzaţii de tortură şi crime de război, precum şi acuzaţia pentru simpatii neonaziste şi utilizarea simbolurilor naziste, aşa cum se vede în logo-ul său cu Wolfsangel , unul dintre simbolurile originale utilizate în cel de-al doilea război mondial de către divizia SS Panzer Das Reich. Reprezentanţii batalionului Azov spun că simbolul este o abreviere pentru sloganul „Ideea naţională” şi neagă legăturile cu nazismul. Totuşi, în 2015 au apărut imagini în care batalionul înrolează minori de şase ani pe care îi învaţă să tragă cu arma, scrie Daily Mail.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.