Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zero lei absorbiți din Planul Juncker din cauza lui Dragnea și Ponta, a guvernării incompetente PSD

România nu are niciun proiect depus de către guvernul PSD aprobat pe Planul Juncker. Cine răspunde pentru acest eșec, domnilor Ponta și Dragnea?

Pesediștii au depus peste 200 de proiecte mici și proaste, care nu au respectat criteriile de eligibilitate și nu am obținut finanțarea de la Banca Europeană de Investiții pentru niciunul. Suntem una dintre foarte puținele țări europene fără nicio finanțare pe Planul Juncker, iar pentru această incompetență și rea credință trebuie să răspundă cei responsabili din Guvernul PSD: Ponta și Dragnea.

Proiectele sunt pe termen lung și mari, aprobate de BEI, iar acordurile vizează, în special, finanțarea IMM-urilor și start-upurilor și sunt aprobate de Fondul European de Investiții. Unul dintre criteriile de alocare a acestor fonduri este ca fiecare euro investit să genereze alți 15 euro în economie.

România se află printre cele 5 state care nu au niciun proiect aprobat, niciun acord de finanțare pentru IMM-uri și start-upuri acceptat.  Ungaria are 2 acorduri de finanțare tot pt IMM-uri, în valoare de peste 5 mil. euro. Bulgaria are 3 acorduri de finanțare a IMM-urilor și start-upurilor aprobate prin Fondul European de Investiții, în valoare de peste 8 milioane de euro, de care vor beneficia peste 1200 de IMM-uri și care vor atrage investiții totale în valoare de aproape 200 milioane de euro.

Polonia are un proiect acceptat pe construirea unei fabrici de lapte praf cu un cost investițional de 95 de mil de euro și alte 5 acorduri pentru finanțare IMM-uri, de care vor beneficia peste 10 mii de întreprinderi mici și mijloci și au ca țintă finală atragerea unor investiții totale de peste 700 de milioane de euro.

Am văzut că Dragnea se laudă în Satu Mare cu investiții de 700 de mil. lei din banii plătiți de români prin taxe și impozite, dar nu spune că a fost incapabil să aducă bani europeni așa cum au făcut polonezii de 700 de mil de euro prin Planul Juncker.

De ce este atât de importantă această temă pentru județul nostru? Pentru că în județul Satu Mare peste 9300 de firme private și-au închis porțile prin dizolvare, suspendare sau radiere, în perioada 2012-2015, și doar 6 mii de firme noi s-au înființat, conform datelor oficiale ale ONRC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.