Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgomot și tăcere în noul scandal Udrea

scandal-in-parlament-la-numararea-voturilor-pentru-retinerea-si-arestarea-elenei-udrea-18518969[1]

După cum știți dacă ați privit un canal de știri fie și 10 minute astăzi, Camera Deputaților a decis că Elena Udrea poate urmărită penal, reținută pentru 24 de ore dar... nu poate fi arestată. În caz că nu sunteți familiarizați cu procedurile juridice, insistăm că reținerea este o măsură de urgență al cărei scop este, în general, să rețină un suspect până când un judecător decide dacă acesta poate fi arestat. Fără arestare, reținerea nu prea mai are sens.

UPDATE. Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, conform Agerpres, următoarele: „Poziția noastră a fost întotdeauna să nu comentăm cazuri individuale, dar să încurajăm întotdeauna legislatorii români, la fel ca și pe alți înalți oficiali ai Guvernului român să respecte independența sistemului judiciar și să sprijine urmărirea penală a unor acte potențiale de corupție publică”.

Prima reacție la această ... brambureală vine chiar de la Elena Udrea. Cuvintele deputatei au patetismul așteptat:

„Ce mi se întâmplă mie e o problemă de destin. Luaţi-o ca atare. Sunt obosită pentru că am stat două ore în picioare aşteptând să vină rezultatul. Nu am crezut că se va vota a treia cerere de arestare. Vreau să fiu din nou reţinută şi să port cătuşe. Dacă e să fie circ, să fie circ până la capăt. Vă rog să mă urmăriţi de mâine încolo”, a declarat Udrea miercuri seara, 28 octombrie, citată de Adevărul

În mod previzibil, Traian Băsescu simpatizează cu soarta Elenei Udrea. Fostul președinte crede că s-a ținut cont și de sexul (mai slab?) al doamnei:

„Ok, vreţi să o arestaţi, e femeie, sunteţi la a patra solicitare sau a cincea de arestare, uite, vă dăm o zi, dar e prea mult pentru o femeie. Cred a fost un mesaj, aş spune o invitaţie la o oarecare decenţă", a declarat Traian Băsescu la B1Tv.

Adrian Papahagi, reprezentant M10, s-a grăbit să speculeze ezitările Mișcării Populare între promovarea Justiției și susținerea Elenei Udrea:

papahagi

Nici PNL nu surprinde prea tare. Liberalii acuză PSD și UNPR de ipocrizie.

„Am constatat că, în ciuda declarației președintelui PSD, Liviu Dragnea, și în ciuda declarațiilor repetate ale lui Gabriel Oprea că vor fi sprijinite demersurile Justiției, Dragnea anunțând chiar că le-a cerut deputaților PSD să voteze la vedere, parlamentarii PSD-UNPR au votat în majoritate zdrobitoare fără să se vadă cum. De altfel, rezultatul votului în care a trecut la un vot cererea de reținere și a fost respinsă solicitarea de arestare preventivă arată cu claritate că, de fapt, majoritatea guvernamentală nu a sprijinit solicitarea Justiției", a susținut Orban, citat de Agerpres.

Singurul lucru care surprinde cu adevărat este lipsa de reacție a PSD. Partidul nu a ieșit la nici o comunicare publică. Nici măcar poziții individuale nu se văd, dincolo de unele reacții confuze ale PSD-iștilor care au avut ghinionul să fie în studiourile TV în seara de 28 octombrie. Asta deja sugerează silenzio stampa. Totuși, PSD trebuie să inițieze o direcție de comunicare înainte de ora de vârf a știrilor. Să vedem care va fi aceea.

Sursă foto: Jurnalul Național

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.