Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea: Imunitatea, o piatra de moara la piciorul fiecrui politician. As semna sa scap de ea

zgonea2

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi că "dispariţia imunităţii înseamnă dispariţia unui subiect care e ca o piatră de moară la piciorul fiecărui politician" care ajunge în Parlament.

"În acest moment, pentru clasa politică românească, dispariţia imunităţii înseamnă dispariţia unui subiect care e ca o piatră de moară la piciorul fiecărui politician care ajunge în Camera Deputaţilor sau Senat. Nu ştiu care este registrul în care să semnez, eu aş semna de astăzi, dacă vreţi, să scap de această imunitate. Nu ne avantajează cu nimic şi nu cred că trebuie să avem în raportul de evaluare al Comisiei Europene discuţii cu privire la analiza unui dosar, că e pe fond, că e pe formulă, unui dosar care se află în instanţă, făcut de procurori, la adresa unui politician. Nu-l avantajează cu nimic pe un politician în România, în anul 2015, că are imunitate stabilită prin Constituţie. Sunt însă sută la sută convins că nu clasa politică trebuie să ia această decizie. Dacă Ministerul Public are o propunere de legislaţie, care să evite pe viitor să avem astfel de discuţii, şi eu vreau acelaşi lucru", a spus Zgonea, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că nu este de acord ca politicienii să-şi facă ei legea pe acest subiect şi că vrea un proiect elaborat de către societatea civilă împreună cu Ministerul Public, care să ajungă la Parlament. Valeriu Zgonea s-a arătat convins că atât senatorii, cât şi deputaţii "vor să scape de această corvoadă".

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.