stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Zi cu emoții pentru Viorel Ilie: Ministrul va fi audiat în Comisia juridică

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorel Ilie

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, va fi audiat miercuri de membrii Comisiei juridice a Senatului în legătură cu un dosar de la DNA care vizează ocuparea unor posturi în minister.

Biroul permanent al Senatului a decis marţea trecută ca raportul cu punctul de vedere al Comisiei juridice referitor la cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a senatorului Viorel Ilie să fie finalizat până pe 26 septembrie.

Citește și: Ipoteză ȘOCANTĂ a lui Liviu Dragnea despre pensii: 'Să nu se SUSPENDE legea și să îi PĂCĂLIM pe oameni'

Pe 25 august, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

"Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a organizat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale de execuţie pe perioadă nedeterminată. Cu referire la concurs, au rezultat indicii că acesta ar fi fost aranjat, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcţiile, în detrimentul altora, criteriul competenţei devenind total nerelevant", îşi motiva DNA solicitarea.

DNA preciza că, în acest context, în perioada 20 - 31 iulie, Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, cu intenţie, a determinat-o pe Felicia Elena Pop, directoarea sa de Cabinet, să solicite membrilor comisiei de concurs Maria Alexandrescu şi Mihai Cornel Zaharia subiectele şi baremele de corectare pentru proba scrisă din data de 31 iulie.

Citește și: Liviu Dragnea îi dă SEMNAL lui Victor Ponta: 'Mă abțin DEOCAMDATĂ!'

La data de 28 iulie, Maria Alexandrescu şi Mihai Cornel Zaharia au pus la dispoziţia directoarei de Cabinet subiectele şi baremele de corectare aferente probei scrise, ştiind că respectivele informaţii nu erau destinate publicităţii şi că urmează a fi dezvăluite anumitor candidaţi ce urmau să susţină proba scrisă. În aceeaşi zi, arăta DNA, directoarea de Cabinet, Felicia Elena Pop, a dat candidaţilor agreaţi subiectele şi rezolvarea lor. Pe lângă faptul că aceştia au avut acces la subiectele de concurs şi la rezolvarea lor, fiind vădit favorizaţi faţă de ceilalţi candidaţi, a reieşit că ei, potrivit înţelegerii, au şi întocmit lucrările anterior examenului, iar în ziua examenului trebuia ca lucrările scrise în sala de examen să fie înlocuite cu cele ce fuseseră deja redactate acasă de către candidaţii favorizaţi, anunță Agerpres.

"Mai mult, potrivit statului de funcţii din schema de personal a ministerului, nu toţi candidaţii favorizaţi ar fi îndeplinit condiţiile de vechime pentru a ocupa posturile. În acest sens, anterior organizării concursului, ministrul Viorel Ilie a dispus modificarea statului de funcţii, astfel încât să fie posibilă angajarea acestora", explica DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.