Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi de foc în Republica Moldova

romania-moldova

Azi, în Moldova, se va desemna premierul. Președintele Moldovei, Nicolae Timofti, a amânat desemnarea premierului pentru luni 21 decembrie, ora 14:00. Negocierile între partidele care au compus fosta Alianță de Integrare Europeană sunt încă în desfășurare.

UPDATE: Ion Sturza este noul premier de semnat. Citiți detalii aici.

În ultimele ore au apărut două mișcări interesante: Vlad Plahotniuc , sponsorul principal al Partidului Democrat Moldovean, a reintrat în politică, potrivit unui anunț postat pe pagina lui de Facebook.

Pe de altă parte, un grup de deputați PCRM, 14 la număr, a anunțat că demisionează din partid și creează Platforma pentru Moldova.

Ce ascunde mișcarea celor 14 deputați comuniști?

Teoretic, am putea spune că interesul național. Comuniștii pleacă din propriul partid, conform justificărilor expuse în conferința de presă, doar pentru faptul că s-au săturat de politica PCRM.

În substrat, considerăm, că aceasta este o mișcare pregătită de același Vlad Plahotniuc, care încearcă astfel, pe ultima sută de metri, să devină conducătorul jocului și să  impună viitorul Premier.

În continuare, Moldova stă în zona crizei politice. Sărăcia, corupția , scndalurile politice au erodat partidele din fosta alianță pro europeană. În acest timp, partidele noi apărute nu sunt altceva decât ”juniorii Moscovei” care încearcă preluarea puterii pentru a schimba parcursul pro-european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.