Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi DECISIVĂ pentru Oltchim! O companie ROMÂNEASCĂ, în cursa pentru privatizarea combinatului

oltchim

Bătălie decisivă pentru salvarea unuia dintre cele mai mari combinate chimice din România. Privatizarea Oltchim a intrat în etapa finală: astăzi se depun ofertele de privatizare. În finală intră o companie românească Chimcomplex Borzeşti şi una polono-germană - PCC.

Combinatul din Râmnicu Vâlcea a trecut prin procese succesive de restructurare şi a reuşit să fie adus de administratorul special pe linia de plutire dupa ce fusese capuşat şi falimentat chiar de către manageri de la stat, dar şi de personaje politice de la Bucureşti. Precedenta încercare de privatizare s-a terminat lamentabil după ce Dan Diaconescu a făcut spectacol în sala unde se deschideau ofertele, iar apoi uitat să aduca banii.

De felul în care va fi desemnat câştigătorul şi de renaşterea acestei capacităţi industriale depind atat soarta celor 100 de locuitori din Râmnicu Valcea, dar si reintrarea României pe harta mondiala a industriei chimice.

"Astăzi e o zi foarte importantă pentru industria chimică datorită faptului că se depun ofertele pentru cumpărarea activelor de la Oltchim. Se va stabili direcția în care va evolua această societate. Dacă tranzacția va fi una de succes, se va înființa "Compania Română de Chimie",ce va deveni "steaua industriei chimice românești" cu relevanță regională mare, ce va pune țara pe harta de succes a exemplelor pozitive, în acest sens", a declarat pentru Antena 3, Virgiliu Băncilă, preşedintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex Borzeşti.

Citește și: Ministrul Cuc, măsuri DURE pentru constructorii neserioşi:'I-am prezentat premierului listele'-VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.