Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi DECISIVĂ pentru Traian Băsescu: Războiul dintre fostul președinte și Igor Dodon se tranșează în sala de judecată / VIDEO

basescu moldova

O nouă ședință de judecată în procesul dintre fostul președinte român Traian Băsescu și actualul șef de stat moldovean, Igor Dodon, cu privire la anularea decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, va avea loc azi, 22 ianuarie, la Judecătoria Chișinău, filiala Botanica, informează Independent.md. Ședința va începe la ora 8:30, urmând a fi audiate ultimele declarații ale părților.

Liderul Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru, formațiunea căruia îl are în calitate de „președinte de onoare” pe Traian Băsescu „până la rezolvarea situației privind cetățenia moldovenească a acestuia”, a anunțat pe rețelele de socializare că va fi alături de președintele român la ședința de judecată pentru a-l „susține moral”.

„Sper ca justiția moldovenească să aibă curajul de a judeca în litera și spiritul legii și nu la ordinul lui Dodon!”, a mai scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Ultima ședință în acest dosar a avut loc la data de 15 decembrie 2017, Atunci avocatul lui Traian Băsescu a prezentat înregistrări video din cadrul unor emisiuni televizate, unde preşedintele Igor Dodon comentează retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României.

Apărătorul lui Igor Dodon, consilierul pe probleme juridice al președintelui, Maxim Lebedinschi, a precizat însă că, în timpul examinării cererii de primire a cetăţeniei moldoveneşti, Traian Băsescu era cercetat penal în România, iar legislaţia Republicii Moldova interzice acordarea cetăţeniei în asemenea cazuri.

Decretul privind retragerea cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu este unul dintre primele semnate de Igor Dodon în calitatea sa de șef de stat. Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova în mod oficial la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.