Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi fabuloasă pentru România la Zagreb: Adrian Sulca, medalie de aur la Cupa Europeană

captura Realitatea TV
Adrian Sulca judo

Weekend de aur pentru judo-ul românesc! După ce Larisa Florian a obţinut aurul la Grand Slam-ul de la Baku, juniorul Adrian Sulca şi-a adjudecat primul loc la Cupa Europeană pentru Cadeţi de la Zagreb! Nici judoka Alex Bologa nu s-a lăsat mai prejos! Luptătorul a obţinut locul întâi în Brazilia, la Competiţia pentru nevăzători.

Adrian Sulca a obţinut un rezultat extraordinar: medalia de aur la Cupa Europeană la Judo pentru Cadeţi de la Zagreb, din Croaţia, la categoria 66 de kilograme. Şi Alex Bologa îşi continuă seria de performanţe. Medaliat cu aur la Openul Japoniei pentru nevăzători şi cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio, judoka Alexandru Bologa a obţinut şi locul I la campionatul pentru nevăzători din Brazilia.

Performanţele băieţilor vin după ce Larisa Florian a cucerit vineri aurul la Grand Slam-ul de la Baku. În primul meci din sferturi, Larisa a trecut de campioana europeană de judo, belgianca Charline Van Snick. Iar în semifinale românca a învins o campioană olimpică, pe brazilianca Sarah Menezes.

Florin Bercean, vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo, a comentat la Realitatea TV aceste performanțe. "Sunt zile bune pentru judo-ul românesc, pentru sportul românesc în general. Am și vorbit cu președintele nostru, Cozmin Guşă, şi spuneam că imnul nostru a fost cântat la 3 destinații diferite ale lumii importante pentru judo-ul mondial. Ieri, bucuria noastră a fost Adrian care a ocupat locul 1 din cei 80 de sportivi afișați pe tabel la Zagreb. Felul în care a câștigat ne arată că are un viitor bun.

Și Alex Bologa și-a învins adversarii la campionatul din Brazilia. Surpriza ne-a făcut-o Adrian pentru că a fost prima lui ieșire mai importantă. Nu m-a surprins foarte tare l-am urmărit în ultimul an și a avut o logică în ce face. Cea mai importantă competiție va fi la Varșovia la sfârșitul lunii aprilie, unde sper să aliniem o delegație importantă cu toate că avem mici probleme de sănătate. Sunt iminente accidentările, dar le rezolvăm din mers."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.