Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi maraton de vaccinare împotriva COVID-19 în Tunisia, care se confruntă de câteva luni cu o gravă criză sanitară

Tunisia

Tunisia, care se confruntă de câteva luni cu o gravă criză sanitară, a desfăşurat duminică o campanie intensă de vaccinare împotriva COVID-19, după ce a obţinut peste şase milioane de doze din partea unor ţări arabe şi occidentale, transmite AFP.

Un număr de 551.008 de persoane cu vârsta de peste 40 de ani au fost vaccinaţi cu această ocazie în 335 de centre, o iniţiativă a preşedintelui Kais Saied, a anunţat ministerul sănătăţii de la Tunis, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele Saied şi-a acordat puteri depline pe 25 iulie după un bilanţ ridicat al victimelor provocate de pandemie care a stârnit nemulţumirea populaţiei faţă de incompetenţa fostului guvern şi a unui parlament concentrat pe lupte interne.

De atunci, şeful statului a creat o unitate de criză pentru gestionarea crizei sanitare, sub conducerea unui militar de rang înalt.

"În 15 zile au fost furnizate peste şase milioane de doze şi, în zilele următoare, sunt aşteptate peste două milioane de doze, iar ulterior alte patru milioane", a declarat joi Saied, care a îndemnat populaţia să se vaccineze."Nu ezitaţi nicio clipă", a spuse el.

Cu o campanie de vaccinare în întârziere, Tunisia a fost puternic lovită de varianta Delta: din martie, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus s-a dublat, depăşind 20.000.

Tunisia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, are acum una din cele mai mari rate de deces din lume legate de pandemie.

Cu ajutorul milioanelor de doze de vaccin sosite în ţară în urma donaţiilor din ultimele săptămâni se speră oficial imunizarea a aproximativ 50% din populaţia Tunisiei până la jumătatea lunii octombrie.

O primă zi a "uşilor deschise", organizată la sfârşitul lunii iulie, s-a încheiat cu o îmbulzeală care l-a costat postul pe ministrul sănătăţii, incident care a evidenţiat lipsa de strategie a guvernului în combaterea pandemiei de COVID-19.

De la începutul campaniei de vaccinare în luna martie, aproximativ două milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.