Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi PLINĂ la CCR - Șapte sesizări se află pe masa judecătorilor. Klaus Iohannis, PNL și USR așteaptă deciziile finale

CCR

Zi plină la Curtea Constituţională a României, unde judecătorii discută șapte sesizări depuse de Klaus Iohannis, PNL și USR.

Judecătorii discută sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse Legii referendumului. La începutul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a transmis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 86/2018 pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, precum şi pentru unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei.

De asemenea, Curtea Constituţională discută sesizarea preşedintelui asupra Legii privind înfiinţarea Consiliului naţional pentru dezvoltarea resurselor umane din administraţia publică. La începutul lunii ianuarie, Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra acestei legi.

Epopeea bugetului pe 2019, aproape de final - Parlamentarii se reunesc pentru a reexamina legea; Iohannis va fi obligat să o promulge

Tot azi, Curtea Constituţională discută sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală, care vizează şi alegerile pentru Parlamentul European. Pe 16 ianuarie, Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra acestei legi.

Curtea Constituţională discută, azi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice. La începutul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra acestei legi.

Nu în ultimul rând, Curtea Constituţională discută azi sesizările PNL şi USR depuse cu privire la Legea privind sistemul public de pensii,  Legea de aprobare a OUG referitoare la operaţionalizarea Secţiei de investigare a magistraţilor, dar și sesizarea cu privire la proiectele de legi referitoare la contractele de credit, operaţiunile de leasing şi relaţiile financiare în domeniul bancar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.