Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi PLINĂ la CCR - Ce sesizări se află pe masa judecătorilor? Iohannis și Opoziția așteaptă verdictele

www.ccr.ro
CCR

CCR dezbate miercuri mai multe sesizări de neconstituționalitate! Judecătorii discută sesizarea de neconstituţionalitate a PNL şi USR asupra Legii privind sistemul public de pensii. Opoziţia a precizat că legea este supusă „unui dublu standard” privind persoanele care urmează să beneficieze de pensie de invaliditate.

De asemenea, CCR dezbate sesizarea președintelui Klaus Iohannis în legătură cu modificarea legii care interzice organizarea referendumului la aceea dată cu desfăşurarea alegerilor europarlamentare.

Pe masa judecătorilor se află și sesizarea președintelui privind legea privind înființarea Consiliului național pentru dezvoltarea resurselor umane din administrația publică. Șeful statului susține că dispozițiile legii sunt neclare, imprecise și lipsite de previzibilitate.

Accident GRAV în Pasajul Obor - 5 mașini implicate. Traficul este blocat

Tot azi CCR dezbate sesizarea lui Klaus Iohannis pe legea pentru modificarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice care permite poliţiştilor, printre altele, să folosească dispozitive cu electroşocuri. Şeful statului argumentează că proiectul a fost adoptat fără avizul CSAT.

Totodată, sesizarea Opoziției asupra pachetului de legi adoptat de Parlament care operează modificări asupra condiţiilor de creditare şi de desfăşurare a operaţiunilor de leasing, precum şi asupra relaţiilor financiare în domeniul bancar, se află în dezbaterea CCR.

Nu în ultimul rând, Curtea Constituţională va discuta miercuri sesizarea PNL şi USR în legătură cu legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă nr. 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.