Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi tristă în Casa Regală a României. Anunțul făcut în această dimineață

Casa Regala

Zi tristă în Casa Regală a României! Membrii familiei regale comemorează astăzi un secol de la dispariția prematură a celui mai mic copil al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, Principele Mircea al României, informează Libertatea.

Alteţa Sa Regală Principele Mircea al României, ultimul copil al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria, s-a născut la Sinaia la 21 decembrie 1912/3 ianuarie 1913 şi a murit la 20 octombrie/2 noiembrie 1916, la Buftea, în timpul unei epidemii de febră tifoidă.

S-a aflat STRATEGIA secretă a PSD pentru câştigarea alegerilor

Regina Maria a fost foarte afectată de pierderea ultimului său copil. În memoria lui, a fondat împreună cu Lia Brătianu Societatea „Principele Mircea“, care a fiinţat în toată ţara, cu sprijinul Crucii Roşii americane, 350 de clinici pentru nou-născuţi şi centre pentru ajutorarea mamelor şi copiilor aflaţi în dificultate. Regina Maria se arăta, astfel, preocupată şi de una dintre cele mai grave probleme ale României interbelice: mortalitatea infantilă.

În prezent, ultimul copil al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria odihnește în capela Castelului Bran, acolo unde sora lui, Principesa Ileana, l-a adus, de la Cotroceni, în anul 1941.

Odată cu inaugurarea Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale de la Curtea de Argeș, la încheierea lucrărilor de construcție, sicriul cu rămășițele pământești ale micului principe vor odihni, conform deciziei Regelui Mihai I, pentru totdeauna, la Curtea de Argeș, alături de fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, aproape de locul unde se află înmormântați părinții săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.