Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziarul Magyar Nemzet cere ieșirea Fidesz din PPE

epp.eu
PPE sigla

Ziarul Magyar Nemzet, principala publicaţie pro-guvernamentală din Ungaria, cere Fidesz - formaţiunea politică a premierului Viktor Orban - să iasă din Partidul Popular European (PPE), transmite Reuters preluată de Agerpres.

Într-un editorial apărut joi, cotidianul susţine că PPE şi-a abandonat valorile originale şi că gruparea conservatoare "nu mai poate fi diferenţiată de socialişti şi liberali". "A sosit timpul ca Fidesz să înceteze târguiala umilitoare cu Partidul Popular European"; "Partidul poporului nu mai este partidul lui Helmut Kohl"; "Partidul poporului nu mai apără naţiunile sau creştinătatea sau modelul familiei tradiţionale sau orice altă tradiţie europeană pe care am putea-o menţiona. Partidul poporului a ajuns o slugă a liberalismului bolnav", mai arată articolul. Reuters explică referirea la Kohl prin afirmaţia lui Orban că fostul cancelar german este cel care a invitat Fidesz în PPE.

În Ungaria, ostilitatea faţă de imigraţie este principala platformă a campaniei pentru alegerile europarlamentare din mai, menţionează Reuters. Au fost afişate imagini cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu miliardarul american de origine ungară George Soros, acuzaţi de conspiraţie pentru distrugerea civilizaţiei europene prin aducerea unor mase de musulmani. Budapesta a refuzat miercuri să prezinte scuze pentru criticile la adresa liderilor UE, dar un asistent guvernamental de rang înalt a sugerat că Fidesz încearcă să ajungă la un compromis pentru a nu fi exclus din PPE, principala grupare conservatoare din Parlamentul European.

Biroul de presă al Fidesz nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a răspunde la întrebări trimise prim e-mail şi de a comenta editorialul intitulat "O nouă alianţă!", în care Magyar Nemzet propune ca partidul să se alăture naţionaliştilor europeni: "Viktor Orban şi Fidesz ar trebui să iasă din Partidul Popular European şi să formeze o alianţă cu Matteo Salvini (liderul partidului italian Liga - n. r.), cu Partidul Libertăţii din Austria şi cu partidul de guvernământ din Polonia". Ziarul îl îndeamnă pe Orban să conducă o alianţă europeană împotriva imigraţiei, care - potrivit editorialului citat - ar fi singura concluzie logică a politicii prim-ministrului ungar.

Campania anti-europeană a Fidesz a fost urmată de replici din partea Comisiei şi de apeluri la excluderea partidului ungar din PPE. Gruparea europeană urmează să discute problema pe 20 martie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.