Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zimbabwe lansează o campanie de vaccinare 'door-to-door' împotriva holerei

holera

Zimbabwe lansează o campanie de vaccinare 'door-to-door' împotriva holerei

Zimbabwe a lansat luni o campanie de vaccinare împotriva holerei pentru a imuniza peste 2 milioane de oameni împotriva acestei boli transmise prin intermediul apei, în contextul unei epidemii care a ucis deja sute de persoane de la începutul anului trecut, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Holera a făcut 452 de victime şi a infectat în total 20.446 de persoane în această ţară din sudul Africii până pe 24 ianuarie, de la izbucnirea epidemiei în februarie 2023, potrivit statisticilor publicate de Ministerul Sănătăţii. Aproximativ jumătate dintre cazuri au vizat copii.

Zimbabwe va primi în total 2,3 milioane de doze de vaccin de la UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi care urmează să fie trimise în 29 dintre cele mai afectate districte. Peste 892.000 de doze au fost deja distribuite, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Campania de vaccinare împotriva holerei a fost lansată la Kuwadzana, un oraş situat la circa 15 kilometri distanţă de capitala ţării, Harare.

Lucrători din sectorul sănătăţii au administrat primele vaccinuri unor elevi pe fundalul îndemnurilor adresate localnicilor de a participa la campanie. Ei au început, de asemenea, să ofere vaccinuri din uşă în uşă în gospodăriilor locale.

Holera se răspândeşte prin apă şi alimente contaminate şi apare adeseori în zone urbane aglomerate şi cu instalaţii sanitare precare.

Campania foloseşte vaccinul Euvichol-Plus, produs de EuBiologics, care este administrat oral şi asigură protecţie împotriva riscului de infectare cu holeră pentru cel puţin şase luni.

În noiembrie, Guvernul din Zimbabwe a decis să restricţioneze întrunirile publice şi comerţul cu alimente şi monitorizează înmormântările în zonele afectate de holeră după o creştere bruscă a numărului de cazuri.

"Folosirea vaccinului împotriva holerei este încă un instrument pentru a preveni răspândirea viitoare a bolii", a anunţat Ministrul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.