Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua copilului va aduce cadouri virtuale şi vizite gratuite la muzeu - Şotron online, spectacole de teatru animate, reduceri sunt surprizele organizatorilor

Cross copii sector 5

Teatru de animaţie, ateliere de creaţie, şotron online, dar şi reduceri considerabile la titluri de la editura Corint, vizite gratuite la Muzeul Hărţilor şi programe tv speciale sunt câteva dintre surprizele pregătite pentru copii de 1 Iunie, potrivit news.ro.

Muzee deschise pentru copii

La Muzeul Hărţilor din Capitală, copiii au intrare gratuită de ziua lor. Până la 7 iunie, Muzeul va fi deschis pentru vizitare, zilnic, între orele 10.00 - 18.00, inclusiv luni şi marţi. Luni, de Ziua Copilului, Muzeul “Antipa” îşi deschide porţile.

Spectacole naţionale şi internaţionale, pe Facebook

Teatrul „Ion Creangă” îi invită pe cei mici la „Spectacole de poveste găzduite de Teatrul Ion Creangă”, o selecţie de spectacole prezentate la Bucureşti în perioada 2015-2017, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii (FITC).

Pe pagina FB.com/TeatrulIonCreanga vor putea fi urmărite producţii realizate de teatre din Rusia (Teatrul Ceh), Italia (Teatrul Principio Attivo), Argentina (Circul Mandragora) - sau din programul artiştilor din Cluj-Napoca (MiniReactor).

În program, luni, de la ora 11.00, este difuzat „Circul Mandragora”, Circul Mandragora, Argentina (+6 ani), iar de la ora 18.00 - „Povestea unui om şi a umbrei sale”, Teatrul Principio Attivo, Italia (+5 ani). Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 24 de ore de la publicare.

Premieră online la Odeon

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Premiera online a primului episod din spectacolul de teatru de animaţie „Sami într-o zi de vară”, de Antoaneta Zaharia, va avea loc luni, de la ora 9.00. Transmisiunea va avea loc pe pagina de Facebook, pe Instagram şi pe contul de YouTube al Teatrului Odeon.

La Teatrul Ţăndărică, de ziua copiilor, au fost programate spectacolele „Răţuşca cea urâtă”, de la ora 10.00, iar „Căriasa zăpezii” este de la ora 18.00.

Şotron online

De luni, începe o ediţie specială a festivalului Şotron, eveniment organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate”.

Vor fi publicate, timp de trei zile, recomandări de lectură din partea scriitorilor români, tutoriale practice, reţete pentru cei mici, înregistrări surpriză, mesaje speciale din partea muzeografilor din muzeele literare ieşene. În plus, clubul de lectură pentru copii şi adolescenţi se va reuni într-o ediţie specială, online, dedicată zilei de 1 iunie. Organizatorii promit concursuri interactive cu premii constând în cărţi, jocuri şi jucării. Toate pot fi urmărite pe site-ul sotroniasi.ro şi pe Facebook Şotron.

Festivaluri

O şezătoare muzicală va fi organizată în cadrul festivalului „Săptămâna de joacă pentru părinţi şi copii”, care propune din 1 şi până în 7 iunie demonstraţii de magie, spectacole de teatru, ateliere de gătit, programare, muzică şi percuţie, modelaj şi origami pentru cei mici şi workshop-uri. Transmisiunile live vor fi gratuite pe pagina de Facebook a hotelului Melodia din Venus.

Programe TV

TVR 1 a pregătit o ediţie specială „Nadine”, de la ora 18.00. Invitaţii vedetei şi ai lui Noah, băiatul ei, sunt Diana, Irina şi Răzvan Fodor, o famile cu care prezentatoarea emisiunii e prietenă de 15 ani. De la ora 11.30, copiii vor vedea filmul de aventuri „Bernie, un delfin special („Bernie the Dolphin)”, producţie Canada, 2018, în regia lui Kirk Harris.

Mai multe vedete TVR vor participa la campania "3,2,1...Iunie. Restart copilărie !!!". Fiecare poate posta pe pagina de Facebook a TVR scurte înregistrări filmate cu telefonul care să demonstreze că şi adulţii au ce învăţa de la copii, iar la sfârşitul campaniei, cele mai bune/ apreciate filmuleţe vor fi premiate.

Cărţi cu preţ redus

Editura Corint Junior a pregătit reduceri de 50% la toate cărţile pentru copii. Un alt eveniment literar dedicat celor mici, Festivalul Arthur, organizat de editura Arthur,  în desfăşurare, a pregătit 100 de titluri şi reeditări cu reduceri între 20% şi 30% pe site.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.