Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Culturii Naționale - Recitaluri de muzică și versuri, online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Metropolitane București

eminescu

Biblioteca Metropolitană București (BMB) și Teatrul Dramaturgilor Români (TDR) vor marca Ziua Culturii Naționale printr-un proiect online, derulat între 15 și 31 ianuarie, care va cuprinde recitaluri de muzică și poezie.

Proiectul „Opere pe rafturile bibliotecii: muze și muzicalitate” este finanțat de Ministerul Culturii și propune o serie de evenimente înregistrate, de muzică şi poezie românească, realizate cu sprijinul actorilor şi muzicienilor români, consacraţi sau în curs de afirmare, potrivit mediafax.ro.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

Astfel, iubitorii de poezie și muzică sunt așteptați vineri, 15 ianuarie 2021, pe pagina principală de Facebook a BMB, unde vor putea urmări, de la ora 17.00, un spectacol muzical în al cărui repertoriu vor fi cântece inspirate din lirica românească, interpretate de cunoscuţi solişti de operă. Totodată, în perioada 15 – 31 ianuarie, vor fi postate recitaluri de versuri din creaţia eminesciană.

„În contextul actual, în care participarea fizică la evenimente culturale nu este posibilă din cauza pandemiei, nevoia de a avea acces la acte de cultură de calitate este mai mare ca niciodată. Astfel, prin seria de evenimente propuse, prin complexitatea lor, BMB și TDR vor contribui direct la promovarea valorilor culturale naționale, dând posibilitatea spectatorilor online de pretutindeni de a reflecta la modul în care cultura și arta, manifestări cheie ale umanității, reprezintă un resort nesecat de susținere și perpetuare a specificității naționale și universale”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.