Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua națională a Turciei, la un pas să fie scăldată într-o baie de sânge: Ankara a arestat 43 de teroriști care pregăteau ATENTATE

https://stirileprotv.ro
Stat Islamic

Autorităţile turce au arestat 43 de persoane suspectate de apartenenţă la organizaţia Stat Islamic (SI) şi de pregătirea unor atacuri care ar fi vizat sărbătorirea zilei naţionale marţi, transmite Reuters, citând poliţia turcă şi media de stat, potrivit Agerpres.

Arestările au fost operate la Istanbul şi în provincia nord-vestică Bursa, în cursul a trei raiduri separate, conform poliţiei şi agenţiei Anadolu.

Trei dintre suspecţi, despre care se crede că pregăteau un atac pentru a perturba celebrările de Ziua Republicii la Istanbul, au fost arestaţi marţi, a indicat Anadolu.

Diviziile antiteroristă şi de informaţii au putut stabili că suspecţii fuseseră în contact cu persoane care le-ar fi putut furniza sprijin logistic pentru atac.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’

Potrivit Anadolu, alţi 26 de indivizi suspectaţi de apartenenţă la SI au fost reţinuţi marţi la Bursa. Dintre aceştia, 12 sunt cetăţeni sirieni, fiind în curs proceduri de expulzare a lor. Ceilalţi 14 suspecţi au fost transportaţi la poliţie.

Ulterior, poliţia turcă a informat că alţi 14 suspecţi jihadişti, dintre care trei cetăţeni turci, au fost arestaţi la Istanbul. Ei plănuiau atacuri asupra sărbătorilor de la Istanbul, în urma morţii liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a indicat poliţia, fără a da alte detalii.

Ankara a declarat luni că a făcut schimb de informaţii cu SUA înaintea operaţiunii forţelor speciale americane de eliminare a liderului Statului Islamic, în nord-vestul Siriei.

Turcia marchează marţi împlinirea a 96 de ani de la fondarea republicii laice pe ruinele fostului Imperiu Otoman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.