Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Recoltei - Producătorii şi comerciaţii locali de legume, fructe şi produse din carne şi lapte au fost sărbătoriți la Focșani

glsa.ro
legume

Producătorii şi comercianţii locali de legume, fructe şi produse din carne şi lapte au fost sărbătoriţi, sâmbătă, în Piaţa Moldovei din municipiul Focşani, la Ziua Recoltei.

Aceştia au avut posibilitatea să îşi expună pe mai multe standuri dedicate produsele ce au putut fi admirate de vizitatori, dar şi cumpărate de cei care au dorit să îşi facă şi aprovizionarea cu produse pentru toamnă, potrivit agerpres.ro.

"Este o zi de tradiţie pentru focşăneni, pentru Piaţa Moldovei din Focşani, la început de octombrie să organizăm Ziua Recoltei pentru a da prilejul tuturor producătorilor din Vrancea să vină să-şi expună produsele şi să poate să le comercializeze şi, de ce nu, să se laude cu roadele muncii lor. Pentru că duc o muncă asiduă şi prin urmare toţi românii ar trebui să mizăm pe produsele noastre autohtone şi să-i sprijinim. Ei de fapt sunt motorul principal al industriei gastronomice. Şi de aceea, trebuie să îi promovăm şi să venim în sprijinul lor, pentru că ne dorim să mâncăm în continuare sănătos şi tradiţional", a declarat primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă.

Potrivit administratorului Pieţei Moldovei, Vladimir Duşinschi, producătorii din piaţă pot fi uşor recunoscuţi de consumatori, mesele acestora având etichete care au inscripţionate numele şi prenumele producătorului, recolta, produsele. Pentru a încuraja producătorii să îşi comercializeze marfa în Piaţa Moldovei, Administraţia Pieţelor Focşani le-a dedicat acestora aproape 55% din suprafaţa sectorului de producători, fiindu-le puse la dispoziţie circa 470 de mese, cu posibilitatea de extindere cu alte 150 de mese.

Piaţa Moldovei din Focşani este principala piaţă agroalimentară a oraşului, care deserveşte atât consumatorii din municipiu, cât şi pe cei din tot judeţul care îşi fac aprovizionarea la Focşani.

Ziua Recoltei a fost organizată de Primăria Municipiului Focşani, împreună cu Administraţia Pieţelor Focşani, Ansamblul Folcloric "Ţara Vrancei" şi Teatrul Municipal "Maior Gh. Pastia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.