Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua și CIRCUL în MAI: Sindicatul Europol acuză DISCRIMINARE la admiterea în școlile de poliție

Acuzații de discriminare în MAI. Sindicatul Europol acuză că deși viitorii candidați de la școlile de poliție vor fi obligați să aibă permis de conducere, cei care aplică pentru Academia de Poliție sunt exceptați de la aceeași cerință. Măsura este una discriminatorie susțin cei de la Europol.

Citește și: DISTRACȚIE a la Electric Castle: jandarmii au SĂLTAT ZECI de drogați

"Ministerul Afacerilor Interne dorește ca viitori candidați la sesiunile de admitere în cadrul Școlilor de Agenți Poliție să dețină permis de conducere, însă nu vrea să aplice aceeași măsură și în cazul celor ce doresc să candideze la concursurile de admitere în cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, considerând că doar agenții de poliție trebuie să conducă autospecialele din dotare.

Din acest motiv, în data de 6 august 2021, începând cu ora 14:00, reprezentanții MAI au organizat o dezbatere publică pe tema proiectului de Ordin al ministrului afacerilor interne pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul managementului resurselor umane în Ministerul Afacerilor Interne care s-a desfășurat în sistem de videoconferință.

Cu ocazia participării la această dezbatere publică, reprezentantul organizației noastre a punctat aspectele prealabile referitoare la modalitatea în care Ministerul Afacerilor Interne înțelege să respecte dialogul social, în ceea ce privește promovarea și respectarea principiilor de evoluție a carierei polițiștilor, având în vedere că proiectul de act normativ a fost pus în Transparență decizională în data de 03.03.2021, motiv pentru care nu vom avea certitudinea că eventualele observații transmise de persoanele interesate în termen de 10 zile calendaristice vor fi luate în considerare", scrie sindicatul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.