Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zona în care Donald Trump stă DE TREI ORI MAI BINE decât rivalul Joe Biden

CNBC
Trump Biden

Alegerile prezidenţiale americane au generat peste 570 de milioane de tweeturi într-un an de campanie, dintre care aproape zece milioane în ultimele 24 de ore, un volum de şase ori mai mare decât în alegerile din 2016, potrivit unor date compilate de Visibrain, relatează AFP.

În Franţa s-au publicat aproximativ 1,7 milioane de tweeturi, într-un an de campanie electorală americană, de două ori mai multe decât în 2016, scrie news.ro.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

Donald Trump îşi devansează adversarul democrat, Joe Biden, de un an de zile, în privinţa popularităţii pe Twitter - preşedintele apărând în de trei ori mai multe tweeturi decât rivalul său -, însă în ultimele 24 de ore această diferenţăă s-a redus puternic, potrivit Visibrain.

Începând de marţi s-au publicat peste nouă milioane de mesaje despre Biden, iar despre Trump 17 milioane, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Teoria conspirației, ca și informațiile false au succes pentru că se adresează emoțiilor, sunt procesate mult mai ușor’

Această mobilizare în alegerile americane pe Twitter apare şi în presa franceză, în care, în 2020, s-au scris de trei ori mai multe articole decât la alegerile din 2016 şi de şapte ori mai multe decât la realegerea lui Barack Obama, în 2012, potrivit altui studiu, publicat de platforma de supraveghere Tagaday.

Potrivit acestui studiu, Donald Trump este, începând din 2017, a doua cea mai citată personalitate în presa franceză, după Emmanuel Macron.

Citește și: Înfrângere usturătoare pentru Comitetul pentru Situații de Urgență: Închiderea restaurantelor este ilegală!

Cu titlu de comparaţie, Barack Obama, preşedintele Statelor Unite în perioada 2009-2017, nu a urcat niciodată mai sus de locul 14 în acest clasament.

De la începutul anului, vizibilitatea lui Donald Trump în presa franceză este de două ori mai mare decât a adversarului său Joe Biden, care a urcat de pe locul 78 al clasamentului, pe care se afla în urmă cu un an, pe locul şapte la 30 octombrie, potrivit studiului.

Citește și: Beatrice Mahler: ‘Cred că principalul indicator la care trebuie să ne uităm este mortalitatea, care se transpune în România și în alți parametri’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.