Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Zona oraşului Deta nu va rămâne fără gaz, cei de la OMV dând asigurări în acest sens', declară secretarul general adjunct al Guvernului Bogdan Ghelbere

OMV

Secretarul general adjunct al Guvernului, liberalul timişorean Bogdan Ghelbere, a declarat joi, la Timişoara, că zona oraşului Deta nu va rămâne fără gaz, cel puţin pentru un an, cei de la OMV dând asigurări în acest sens.

El a anunţat că pentru rezolvarea situaţiei se va construi o nouă conductă, care va traversa judeţul de la Moşniţa până la Moraviţa - Deta.

"De când am ajuns la Bucureşti (în guvern - n.r.) am primit în mână un cartof fierbinte, alimentarea cu gaze a zonei Deta, ameninţată cu închiderea robinetului de gaz. A trebuit să caut datele problemei şi am aflat că toţi operatorii erau foarte bine intenţionaţi, s-au semnat memorandumuri şi hârtii, dar care nu s-au respectat. OMV tot ameninţa că închide gazul. (...). Pentru rezolvarea problemei, cei de la Transgaz vor realiza o conductă nouă, de la Moşniţa la Moraviţa - Deta. Aceasta ne va asigura gazul necesar în Deta şi conectarea la reţeaua de gaz pentru localităţile de pe traseu, până la Gătaia", a explicat Bogdan Ghelbere.

Dar conducta Transgaz va duce gaz la Deta, traseu la care localităţile din zona Banloc nu ar mai avea acces, scrie Agerpres.ro.

"Pentru acea ţeava ciuruită, deţinută de OMV de la Livezile şi Banloc, în sudul judeţului, s-au găsit două soluţii, respectiv, OMV să o repare, să o licenţieze şi să o preia Transgaz. (...) Până acum s-a încercat doar amânarea problemei, acum s-a găsit soluţia. Cea de-a doua soluţie este construcţia unei conducte noi de la Foeni, în locul celei existente. Calculele economice vor decide. (...) Nu se va închide gazul la Deta", a susţinut Bogdan Ghelbere.

De mai multe ori în ultimii ani, spitale, şcoli, instituţii şi zeci de mii de cetăţeni din zona Deta au rămas fără căldură şi apă caldă în sezonul rece, după ce Transgaz a oprit alimentarea cu gaze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.