Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zone extinse ale Italiei se vor confrunta cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Severe Weather Europe
canicula

Zone extinse ale Italiei se vor confrunta cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius weekendul viitor, a declarat meteorologul Guido Guidi, miercuri, pentru agenţia DPA.

"Temperaturile vor creşte zilele următoare, ceea ce va fi şi începutul unui alt val de caniculă în ţara noastră", a declarat Guidi.

Pentru ziua de vineri se prognozează că temperaturile vor atinge valori cuprinse între 36 şi 40 de grade Celsius în valea fluviul Po (Pad) din nordul Italiei, potrivit Agerpres.ro.

Fluviul Po a fost una dintre zonele din Italia cele mai afectate de secetă în acest an. Lipsa precipitaţiilor a făcut ca nivelurile apei să scadă mult sub medie în unele zone ale fluviului.

Autoritatea responsabilă de fluviu au solicitat ca în albia fluviului să fie deviată apă din lacuri, cum ar fi din populara destinaţie turistică Garda. Consiliile locale s-au opus însă în trecut la astfel de măsuri.

Valul de caniculă va afecta Toscana, zona Lazio din jurul capitalei Roma, estul Siciliei şi Sardinia, conform forţelor aeriene italiene, responsabile totodată de prognoza meteorologică oficială în Italia.

În special în nordul Italiei, temperaturile au depăşit valorile normale în această perioadă, potrivit lui Guidi. Cauza este o masă de aer cald din nordul Africii, care afectează de asemenea Spania şi sudul Franţei.

În timp ce efectele nu sunt resimţite la fel de acut în Italia ca în celelalte două ţări, acestea sunt totuşi semnificative. Condiţiile meteorologice actuale se vor menţine probabil în următoarele săptămâni, a estimat Guidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.