Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unul dintre cei mai căutați infractori din lume a fost prins: Celebrul Zorro, capturat în Columbia

Președintele columbian, Juan Manuel Santos, a informat asupra capturării, în sud-vestul țării, a unui lider al Armatei de Eliberare Națională (ELN, ghevaristă) care avea 20 de ani la activ în interiorul acestei gherile, transmite EFE.

"Felicit poliția din Columbia pentru capturarea, în departamentul Cauca, a liderului cunoscut sub numele de "Zorro", cu 20 de ani în ELN. Nu avem odihnă în lupta contra criminalității", a scris Santos, pe Twitter, informează agerpres.ro.

Citește și: Kylie Minogue este aproape de a deveni PRINȚESA Marii Britanii: Cu cine se iubește vedeta

Potrivit unui comunicat al poliției, Rodrigo Nené Chepe, cunoscut în lumea gherilelor ca "Zorro", era principalul lider al Frontului Manuel Vásquez Castańo al acestei organizații insurgente.

Operațiunea s-a derulat în zona rurală a municipiului Bolivar, situat în departamentul Cauca (sud-vest).

Citește și: Starleta Pamela Anderson cere AZIL, în Franța, pentru iubitul său, un personaj CONTROVERSAT

"Pe numele acestei persoane era emis un ordin de arestare pentru infracțiunea de rebeliune agravată. (...) În cadrul operațiunii, un membru al echipei sale de securitate a fost de asemenea arestat", a indicat poliția.

Conform autorităților columbiene, "Zorro" numără peste 20 de ani petrecuți în ELN, unde a început ca simplu soldat și a urcat pozițiile interne până a ajuns, la începutul acestui an, la comanda Frontului Manuel Vásquez Castańo.

Citește și: Paul McCartney face un anunț de SENZAȚIE: E o PREMIERĂ după 4 ani / VIDEO

"Acest terorist, prin experiența și funcția deținută în structură, era însărcinat cu conducerea, planificarea și desfășurarea acțiunilor armate contra Forței Publice și a populației civile din sudul departamentului Cauco", a mai precizat poliția.

Guvernul columbian și Armata de Eliberare Națională (ELN), ultima gherilă activă în această țară, au deschis pe 8 februarie, în Ecuador, negocierile de pace pentru a pune capăt unui conflict armat care durează de peste o jumătate de secol, potrivit AFP.

Citește și: STUDIU Copiii ai căror părinți fumează riscă să facă LEUCEMIE

Columbia, după acordul semnat în noiembrie cu gherila Forțelor Armate Revoluționare din Columbia (FARC, marxiști), dorește să semneze un acord de pace și cu ELN, pentru a încheia conflictul ce a implicat circa 30 de gherile, paramilitari de extremă dreapta și forțe de ordine și a provocat cel puțin 260.000 de morți, peste 60.000 de dispăruți și 6,9 milioane de persoane deplasate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.