Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zvonuri terifiante în Filipine: poliția i-ar putea lua cu forța din case pe pacienții din carantină; Guvernul calmează populația

imperial.ac.uk
apocalipsa covid

Guvernul din Filipine a încercat miercuri să calmeze temerile că oamenii infectaţi cu coronavirusul de tip nou vor fi scoşi cu forţa din casele lor de poliţişti veniţi să verifice pacienţii în carantină la domiciliu, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Citește și:VIDEO - Anchetă în Germania, după ce o politiciană de extremă-dreaptă a acoperit un bust al lui Karl Marx

Purtătorul de cuvânt prezidenţial Harry Roque a explicat că planul guvernamental ca pacienţii cu COVID-19 să fie vizitaţi în timp ce se află acasă în carantină face parte din eforturile de a creşte "trasabilitatea" virusului pentru a-i ţine sub control răspândirea.

"Considerăm ca nefericit faptul că criticii şi detractorii administraţiei folosesc strategia importantă de trasare a contacţilor pentru a defăima actualul guvern", a subliniat Roque într-o declaraţie.

Lucrătorii sanitari vor gestiona "transferul voluntar al pacienţilor pozitivi la COVID din casele lor în facilităţi de carantină guvernamentale", a spus responsabilul filipinez.

Poliţia va oferi asistenţă pentru transportul pacienţilor şi implementarea localizată a carantinei, a adăugat acesta.

La originea preocupărilor s-a aflat o declaraţie de marţi a secretarului internelor Eduardo Ano, care a spus că "poliţia, cu ajutorul unităţilor guvernamentale locale, va merge din casă şi în casă şi îi vom duce pe pacienţi în facilităţi de izolare pentru COVID".

Militanţii pentru drepturile omului au avertizat că planul guvernului ar putea duce la abuzuri tip "tokhang", referire la arestările arbitrare şi violente, precum şi la presupusele asasinate extrajudiciare comise în contextul războiului administraţiei preşedintelui Rodrigo Duterte cu drogurile.

Ministerul filipinez al Sănătăţii a raportat miercuri 1392 de infectări suplimentare cu coronavirus, ceea ce ridică bilanţul total înregistrat până acum în arhipelag la 58.850, în timp ce numărul deceselor a ajuns în total la 1.614 (+11 de la ultimul anunţ).


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.