Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Rusia: Armata Germaniei a ajuns în Lituania

Vladimir Putin

Lituania a salutat oficial marţi prezenţa a mai multe sute de soldaţi germani, sosiţi în această ţară în cadrul unei operaţiuni NATO pentru a întări flancul oriental în faţa Rusiei, relatează AFP.

'Lituania nu a primit niciodată forţe aliate de o asemenea importanţă', a subliniat preşedinta ţării, Dalia Grybauskaite la Rukla, o bază militară situată în apropiere de Vilnius, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

'Este un mesaj clar şi important pentru toţi: NATO este puternică şi unită', a adăugat ea în cursul unei ceremonii oficiale, în prezenţa ministrului german al apărării, Ursula von der Leyen.

Întrebată în legătură cu posibilitatea ca alegerile germane din septembrie să modifice poziţia Berlinului pe acest subiect, Ursula von der Leyen a subliniat ca 'toate partidele împărtăşesc acelaşi angajament solid' în ceea ce priveşte aliaţii.

Citește și: Șeful MI6 dezvăluie cine e personajul ‘Q’ din filmele cu James Bond

'Suntem hotărâţi să protejăm Lituania', a afirmat ea în faţa presei. 'Pentru noi, germanii, este o zi specială. Suntem legaţi de mult timp printr-o istorie dificilă. Este deci cu atât mai frumos să apărăm împreună democraţia şi prietenia', a subliniat ministrul german.

Militarii germani vor constitui cea mai mare parte a trupelor dintr-un batalion multinaţional al NATO de aproximativ 1.200 de persoane, aflat sub comandă germană şi care va fi dislocat în Lituania, trupele urmând să fie înlocuite periodic pe principiul rotaţiei, pentru a nu se încălca Actul fondator NATO-Rusia. Soldaţi belgieni şi olandezi au sosit deja în Lituania, în timp ce soldaţi luxemburghezi, norvegieni, francezi şi croaţi urmează să li se alăture în 2017 şi 2018.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

Alte trei batalioane ale NATO urmează să fie desfăşurate în Polonia, Letonia şi Estonia. Prezenţa lor a fost cerută de aceste ţări după anexarea Crimeii de către Moscova, în 2014. Rusia dezminte orice ambiţie teritorială şi acuză NATO că intenţionează să o încercuiască.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.