Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ATAC Șeful ANAF îi numește pe sindicaliștii care îi cer demisia drept 'paraziți ai sistemului'

gelu diaconu sef anaf

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu a declarat că  „Vasile Marica (președintele SED LEX — n.r.), veriga de legătură dintre grupurile de interese locale și câțiva locotenenți personali ai acestuia speriați de gândul că nu-și mai pot negocia funcțiile prin cârciumi, crede că mai poate manipula opinia publică cu un protest împotriva modernizării ANAF. Este sub demnitatea mea sa vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodată nimic (...) Într-o țară civilizată, membră a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodată o instituție fundamentală a statului român”.

Vezi și: HAOS la ANAF: Joi se întrerupe lucrul și se va cere demisia șefului Agenției

Prezența unui inspector de integritate la examenele de promovare înseamnă extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifraudă și oferă garanția că promovările nu mai sunt cum vrea Vasile Marica. Examenele sunt organizate de angajator, mai exact de direcțiile regionale de finanțe publice care au personalitate juridică.

„Este adevărat că interzicerea organizării examenelor la nivel local, sub supravegherea frățiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privită cu ochi buni de acest personaj care de 20 de ani parazitează sistemul vamal și fiscal, însă a venit momentul să înțeleagă până și el că nu mai poate trăi la nesfârșit din șpăgi într-o Românie aflată în plină schimbare de paradigmă. În esență, acest personaj nociv pentru tot ce înseamnă reforma administrației, un profitor al mișcărilor sindicale oneste, protestează împotriva eliminării nepotismelor și împotriva oferirii unei oportunități reale de promovare angajaților ANAF merituoși, pentru a rămâne în continuare conectat la robinetul banilor murdari”, a spus Gelu Diaconu într-un comunicat remis joi, STIRIPESURSE.RO

În problema solicitării sindicaliștilor de demisie, președintele ANAF precizează că aceasta este la dispoziția noului prim-ministru.

„Am deplină încredere în faptul că oamenii de bună credință care muncesc zilnic și contribuie din plin la procesul de reformare a ANAF nu vor cădea în capcana manipulării întinsă de un personaj lipsit de substanță profesională, morală și umană, cățărat fără scrupule pe scara parvenirii sociale”, menționează Gelu Diaconu.

Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor 'SED LEX' organizează joi, o acțiune de protest în fața sediilor Ministerului Finanțelor Publice și Agenției Naționale de Administrare Fiscală, prin care președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu este acuzat de abuz în serviciu și îi este cerută demisia.

Protestul este numit Marșul Demnității și este susținut de finanțiștii din toată țara, care pe perioada acțiunii desfășurate în București vor întrerupe lucrul cu publicul și vor protesta în fața administrațiilor județene ale finanțelor publice.

„Acest caz tipic de preluare a unei instituții prin teroare, intimidare și abuz, în interesul unui grup, a fost adus la cunoștința președintelui României, Seviciului Român de Informații, primului ministru interimar și primului ministru desemnat, urmând ca la finalizarea documentelor de către avocații organizației să înaintăm organelor de cercetare penală plângerea penală pentru abuz în serviciu”, se precizează într-un comunicat al SED LEX.

Șeful ANAF este acuzat de „acțiuni de represiune și pedepsire ale angajaților" pentru participarea la o acțiune de protest în data de 3 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.