Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul dublului atentat de la Istanbul a ajuns la 38 de morţi

atentat istanbul

Bilanţul dublului atentat comis sâmbătă seara în centrul oraşului Istanbul a crescut la 38 de morţi şi 166 de răniţi, a anunţat duminică ministrul de interne turc Suleyman Soylu, reletează AFP.

În total, 30 de poliţişti, şapte civili şi o persoană a cărei identitate nu a fost determinată au fost ucişi în atacurile cu bombă care au avut loc în apropierea stadionului echipei de fotbal Beşiktaş, a precizat ministrul.

Citește și: Zi de doliu naţional în Turcia după dublul atentat din Istanbul soldat cu 29 de morţi

Mai devreme, ministrul de interne a declarat că 10 persoane au fost reţinute şi plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015.

Conform lui Soylu, un vehicul capcană a explodat în proximitatea unei maşini de transport a poliţiei, la ora 22:29 (19:29 GMT), în faţa la Vodafone Arena şi, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de poliţişti în parcul din apropiere Maçka, anunță Agerpres.

Turcia a fost ţinta a numeroase atacuri legate de rebeliunea separatistă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau atribuite grupării Stat Islamic (SI), care au lovit în special Istanbulul şi Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.