Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este Vlad Voiculescu, noul Director de Cabinet al ministrului de Finanțe

voiculescu

Vlad Voiculescu va fi directorul de Cabinet al ministrului Anca Dragu, la ministerul de Finanțe.

”Vlad se întoarce în țară după 14 ani petrecuți la Viena unde a absolvit cursurile de licență și master ale Vienna University of Economics and Business Administration și a acumulat o experiență de peste 10 ani în domeniul financiar. Ultima poziție deținută de Vlad a fost de Vicepreședinte în cadrul Diviziei de Finanțări de Infrastructură a Erste Group Bank AG. Vlad este de asemenea implicat în mai multe proiecte sociale în special în domeniul sănătății. El este inițiatorul MagiCAMP iar din Iunie 2013 îndeplinește rolul de Vicepreședinte și Trezorier al European Cancer Patient Coalition”, a fost anunțul postat pe pagina de Facebook a ministerului.

De numele lui Vlad Voiculescu se leagă acțiunile susținute pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer. El a fost premiat la Gala Participării Publice, ediția 2015, pentru eforturile de a aduce citostatice, în țară, pentru pacienții care aveau nevoie. Totodată, din 2014 el organizează MagicCamp, tabără pentru copiii bolnavi de cancer.

”Din Ianuarie 2016 o să mă mut (cel puțin pentru o vreme) la București și (tot pentru o vreme) o să lucrez la Ministerul Finanțelor Publice. Acum câteva săptămâni am primit o propunere de la Anca Dragu, Ministrul Finanțelor. Nu am dormit câteva nopți, am cerut câteva sfaturi de la prieteni și colegi de proiecte sociale care vor prelua bună parte dintre responsabilitățile mele, m-am uitat în conturi, mi-am făcut calculele, mi-am dat demisia, mi-am căutat o locuință în București, mi-am făcut bagajele, mi-am anulat sau pus on hold toate planurile profesionale și o bună parte dintre cele personale și am plecat câteva zile departe să îmi limpezesc puțin mințile...La MF, mă bucur tare să fac parte dintr-o echipa de oameni în ale căror bune intenții și competență cred, oameni cu care mi se pare că vorbesc aceeași limba și că avem aceeași înțelegere asupra a ce este acceptabil și ce nu...Cred că investițiile în infrastructură, educație și sănătate sunt esențiale pentru anii care vin. Și cred că Ministerul Finanțelor Publice va juca un rol cheie. Sper să pot ajuta. În general, sper - ca oricare dintre noi - ca munca mea să conteze. Știu că bunele intenții trebuie demonstrate, nu declarate. Crăciun fericit pe la casele voastre și un an nou (și) mai bun, oriunde v-ar găsi el!”, a scris Vlad Voiculescu pe contul de Facebook.

În actualul guvern tehnocrat nu este pentru prima dată când sunt cooptate persoane care au fost implicate în acțiunile susținute ale societății civile, din mai multe domenii. De exemplu, Cristian Ghinea lucrează acum cu premierul Dacian Cioloș. Și Elena Calistru, care a participat la discuțiile de la Cotroceni, a fost invitată să fie secretar de stat în noul minister pentru Dialog Civic, dar a refuzat numirea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.