Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat: Rândurile Statului Islamic n-au fost niciodată atât de rarefiate

sua

Adjunctul secretarului de stat american Antony Blinken a estimat marti ca rândurile gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) ''n-au fost niciodata atât de rarefiate'' din 2014, când Statele Unite ale Americii (SUA) au început sa faca o inventariere a membrilor organizatiei, relateaza AFP.

''Lucrând cu parteneri locali, am recucerit 40% din teritoriile pe care Daesh (acronimul în araba al Statului Islamic) le controla în urma cu un an în Irak si 10% în Siria'', a declarat Blinken.

''De fapt, estimam ca rândurile Daesh n-au fost niciodata atât de rarefiate de când am început sa-i inventariem pe partizanii lor în 2014'', a adaugat Blinken, care s-a adresat comisiei senatoriale pentru supervizarea fondurilor alocate Departamentului de Stat în lupta împotriva extremismului violent.

Blinken nu a oferit cifre privind efectivele actuale al Statului Islamic, dar, în septembrie 2014, un responsabil al serviciilor secrete americane declara pentru AFP ca CIA estimeaza numarul combatantilor locali si straini ai SI între 20.000 si 31.500.

De la acea data, fortele irakiene si kurde, sustinute de catre coalitia internationala condusa de Washington, au recucerit orasele Tikrit si Ramadi în Irak si jihadistii SI au fost izgoniti din cetatea antica siriana Palmira de catre trupele regimului lui Bashar Al-Assad.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.