Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea va fi uns voievod al PSD/ update

PSD are mare ședință azi. Este o reuniune a Comitetului Executiv Național în cadrul căreia se va decide cu ce se va ocupa Liviu Dragnea de acum încolo.

Izgonit din Guvern și din fruntea PSD pe motiv de condamnare în primă instanță în Dosarul Referendumul, fostul ministru al Dezvoltării a reusit in extremis impunerea în fruntea ministerului părăsit a unui om obedient, în dauna Rovanei Plumb, cea care ar fi trebuit și era pregătită să preia mandatul de la Dezvoltare.

Potrivit unor surse social-democrate, la şedinţa de miercuri, Liviu Dragnea va fi rugat de baronii PSD să rămână în funcţie, "să le fie şef". Fostul ministru nu va mai ocupa însă funcţia de preşedinte executiv, ci va fi desemnat coordonator al campaniilor electorale de anul viitor (pentru alegerile locale şi cele parlamentare). Practic, Dragnea va prelua unele atribuţii de secretar general de la Andrei Dolineaschi.

Funcţia de preşedinte executiv al PSD va rămâne vacantă, Liviu Dragnea sperând că decizia finală instanţei în cazul său va fi o achitare şi, prin urmare, va putea să-şi reia poziţia în partid. Între timp, din toată situaţia are de câştigat Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. Aceasta va deveni numărul 2 în partid.

UPDATE:

O întânire de taină a avut loc după ședința de Guvern. În cadrul acestei întâlniri Liviu Dragnea a cerut să fie ”un fel de Miron Mitrea de pe vremuri”, adică șef suprem în ce privește organizarea.

A refuzat orice preluare de atribuții ale președintelui executiv (post din care s-a suspendat) de către secretarul general sau președintele Consiliului Național.

Potrivit informațiilor noastre premierul Victor Ponta a fost de acord pentru că ”nu vrea îndepărtarea prea tare ” de partid

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.