Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei Juridice din Senat: Florin Iordache nu trebuia să demisioneze

www.radu-tudor.ro
Șerban Nicolae

Șeful Comisiei juridice din Senat, Șerban Nicolae, a reacționat după demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justiției și a spus, într-o intervenție la Antena 3, că acesta din urmă „nu trebuia să demisioneze”.

„Nu mi se pare o soluție corectă, dar este luată după ce toată lumea poate să aibă imaginea completă a zgomotului pentru nimic făcut în ultimele zile. CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului, a respins ieri și cererile președintelui Iohannis, deci s-a văzut foarte clar că niște speculanți politici au încercat și ei să tragă un oarecare profit și să răstoarne rezultatul alegerilor din 11 decembrie. Ca să spun așa, ghinion! Aici mă refer la președintele Iohannis, la PNL, la USR, toți cei care au încercat să se pună în fruntea protestatarilor, să speculeze buna credința și onestitatea celor care au ieșit să protesteze. Chiar să instige. Vă aduceți aminte că în prima zi de proteste și-a făcut apariția un personaj în geacă roșie, încercând să se pună în fruntea coloanei.(...) Eu am insistat ca Florin Iordache să nu-și dea demisia. Florin Iordache avea multe lucruri de făcut din programul de guvernare pe domeniul justiției. (...) După ce s-a pronunțat CCR, după ce moțiunea, având ca temă OUG 13, a picat cu zgomot în Parlament, eu cred că lucrurile se schimbaseră și Florin Iordache merita lăsat să-și continue treburile la Ministerul Justiției, mai ales că acest episod era cu totul izolat.”, a declarat Șerban Nicolae.

Câți au fost prezenți duminică în Piața Victoriei?

Chestionat dacă va accepta propunerea să fie viitorul ministru al Justiției, Șerban Nicolae a răspuns: „Nu cred că se va pune problema. Așa cum a spus și preșdintele Liviu Dragnea, pe lângă guvernare, avem și responsabilitatea repunerii Parlamentului în rolul său constituțional. Din acest punct de vedere, experiența mea parlamentară, aflat la al treilea mandat, fost ministru, fost secretar de stat, fost consilier al președintelui, cred că este nevoie de mai multă forță în Parlament, acolo unde au loc dezbaterile și nu cred că prezența mea sectorială pe un minister ar ajuta foarte mult”.

Întrebat cine trebuie să fie numit la Ministerul Justiției, Șerban Nicolae a spus: „La ministerul Justiției trebuie să fie un om bine pregătit, asumat politic de PSD, un om de echipă, un om care să aibă și experiență în materie de legiferare, dar și în materie de practică a actului de justiție. (...)Sper ca domnul președinte Iohannis să nu folosească acest prilej să respingă o primă propunere și să ceară o a doua propunere doar așa să se vadă că el e președintele.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.