Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a început EXPULZAREA solicitanţilor de azil

Un grup format din circa 50 de solicitanţi de azil afgani urma să fie îmbarcat miercuri de pe aeroportul internaţional Frankfurt cu destinaţia Kabul, a anunţat publicaţia germană Der Spiegel, citând surse guvernamentale de la Berlin, transmite DPA, potrivit agerpres.

Zborul marchează prima repatriere a unor cetăţeni afgani din Germania în virtutea unui acord încheiat de guvernele de la Berlin şi Kabul în luna octombrie. Ministrul de interne german Thomas de Maiziere a declarat că repatrierile vor trimite semnalul că Germania acceptă numai un număr mic de cereri de azil depuse de cetăţeni afgani.

Citeşte şi: New-yorkezii au fost băgaţi în sperieţi de survolul unui avion GIGANT - FOTO/VIDEO

Publicaţia citată a relatat că cei aproximativ 50 de solicitanţi de azil vor fi înregistraţi de oficiali locali la Kabul înainte de a se deplasa în regiunile de origine din Afganistan.

Ministerul de Interne german, poliţia şi compania Fraport, care administrează aeroportul Frankfurt, au refuzat să facă vreun comentariu privind repatrierea solicitanţilor de azil afgani.

Organizaţia pentru drepturile omului Pro Asyl a anunţat miercuri că va organiza un protest împotriva acestor expulzări la aeroportul din Frankfurt, la ora locală 17:00 (16:00 GMT). ''Simpla transportare a oamenilor la Kabul, îmbarcarea şi lăsarea lor pradă unui destin incert sunt iresponsabile'', a declarat Gunter Burkhardt, reprezentant al Pro Asyl.

Citeşte şi: Confesiunea unui președinte: 'AM UCIS personal criminali pentru a da un exemplu poliției'

Germania a primit 890.000 de migranţi anul trecut, ceea ce a provocat în rândul opiniei publice temeri legate de securitatea internă şi integrarea persoanelor respective şi a dus la creşterea popularităţii partidului de extremă dreaptă 'Alternativa pentru Germania' (AfD).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.