Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania amenință cu consecințe legale statele care nu primesc refugiați

europa

Frank-Walter Steinmeier, ministrul de externe al Germaniei, avertizează cu că statele care nu primesc refugiați în cadrul planului de redistribuire a 160 000 de persoane ar putea fi confruntate cu consecințe legale.

Potrivit agenției DPA, care preia aceste declarații din Der Spiegel, ar putea fi vorba de declanșarea unei proceduri de infringment de către Comisia Europeană sau de declanșarea unei acțiuni la Curtea Europeană de justiție

Vineri, 18 octombrie prim-ministrul României Dacian Cioloș a declarat că România este solidară cu Europa în criza refugiaților.

Citiți și Premierul Dacian Cioloș: România este solidară cu UE în dosarul migrației.

Însă Cioloș nu privește cu ochi buni aplicarea cotelor prin amenințări. Făcând referire la unele declarații ale cancelarului austriac, care sugera sancțiuni financiare pentru țările care nu acceptă relocarea refugiaților, Cioloș, citat de Agerpres, declara:

„Eu înțeleg că e nevoie de mai multă solidaritate și, din punctul ăsta de vedere, România a fost clară că e solidară în anumite condiții, în condițiile în care se tratează problema migranților la rădăcină, ca să oprim acest flux migratoriu necontrolat. Însă eu, personal, nu cred că solidaritatea poate fi câștigată prin amenințări indiferent din partea cui ar veni și e clar că facem parte din categoria statelor care nu acceptă astfel de amenințări pentru a rezolva probleme pe care trebuie să le rezolvăm împreună”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.