Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hollande despre campania electorală franceză: Prea multe cazuri de corupţie şi prea mult extremism

Le Monde
François Hollande

Preşedintele socialist francez aflat la final de mandat, Francois Hollande, a rupt tăcerea despre campania electorală aflată în desfăşurare pentru alegerile prezidenţiale, el manifestându-şi îngrijorarea faţă de ascensiunea candidaţilor cu opinii extremiste şi faţă de numărul mare al cazurilor de corupţie ajunse în dezbaterile electorale, consemnează miercuri agenţia EFE. 'Această campanie miroase urât', a spus Hollande în privat, conform relatărilor mai multor ziare franceze. Potrivit publicaţiei Le Monde, actualul lider de la Elysee est preocupat nu doar de probabila intrare a liderei extremei-drepte, Marine Le Pen, în turul doi al scrutinului prezidenţial, ci şi de creşterea în intenţiile de vot pentru liderul extremei-stângi, Jean-Luc Mélenchon, situaţie pe care Hollande o pune pe seama faptului că în această campanie există 'mai multă emoţie decât raţiune'.

Preşedintele francez, care a oferit săptămânalului Le Point un interviu ce va fi publicat joi, admite că francezii au înclinaţia de a vota împotriva favoriţilor, fapt care în opinia sa explică noua 'modă Mélenchon'. Totuşi, Hollande evită să ceară deschis votul pentru vreun candidat, nici măcar pentru cel al propriului partid, Benoit Hamon, căruia sondajele nu-i dau şanse să intre în turul doi. Preşedintele în exerciţiu, care nu mai candidează pentru un nou mandat, se declară însă încrezător 'în inteligenţa francezilor', conform Agerpres.

În acelaşi timp, Hollande consideră că 'viaţa politică (franceză) are nevoie de înnoire' şi transmite unele semnale în favoarea lui Emmanuel Macron, fostul său ministru socialist repoziţionat acum la centru şi care este considerat favoritul scrutinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.