Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jurnalista care lovea emigranţii la graniţa cu Serbia a fost trimisă în judecată

Procurorii ungari au pus-o sub acuzare pe jurnalista acuzată că anul trecut a lovit cu piciorul imigranţi care traversau frontiera Ungariei, în apropiere de Roszke, punct de trecere a frontierei cu Serbia, transmite Reuters, potrivit agrepres.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul plagiatului lui Tobă. Ce a decis CNATDCU

Petra Laszlo a fost concediată de postul de televiziune unde lucra, N1TV (apropiat extremei drepte ungare), pentru 'comportament inacceptabil'.

Imaginile o arată pe Petra Laszlo, cu camera TV pe umăr, punând piedică unui bărbat ce fugea cu un copil în braţe şi lovind cu piciorul, într-un incident separat, o fetiţă.

Citeşte şi: Dispare magia? Disney amprentează copiii la fel ca pe adulţi

Procurorii au descris modul în care, în septembrie anul trecut, sute de migranţi au rupt cordonul de poliţie de la Roszke şi au pornit pe câmp în direcţia oraşului ungar Szeged. Petra Laszlo se afla imediat în spatele poliţiştilor şi filma migranţii în timp ce fugeau după ruperea cordonului de securitate format de poliţişti.

Citeşte şi: Analiză Die Presse: 'WikiLeaks a devenit VOCEA RUSIEI'

''În timp ce filma, ea l-a lovit pe un tânăr în tibie cu o lovitură rapidă cu talpa piciorului său drept şi pe o fată în zona genunchiului'', au menţionat procurorii într-o declaraţie. Nu există nicio dovadă a unei infracţiuni cu motivaţie rasială, conform declaraţiei citate.

Citeşte şi: Germania lansează un canal TV pentru EDUCAREA refugiaţilor

Ungaria s-a aflat anul trecut în prima linie în criza imigranţilor, ca punct de intrare în Uniunea Europeană pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Autorităţile de la Budapesta au fost criticate pentru construirea unui gard din sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia şi pentru modul în care au gestionat sosirea imigranţilor pe teritoriul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.