Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis, anunț CRUCIAL despre refugiați: Nu e cazul să reacționăm isteric

klaus iohannis imn

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România nu a acceptat și nu va accepta cote obligatorii pentru refugiați. Mai mult, pe 17 septembrie a fost convocat un CSAT în care se va discuta tema refugiaților și a numărului acestora pe care România îi va accepta.

Citește și: Comisia Europeană a decis: România va primi un număr record de refugiați

”Am constatat că există nevoia unei dezbateri pe tema migrației. Fiecare stat membru să stabilească singur câți refugiați vrea să primească, asta am spus eu în martie. În aprilie, am optat la fel. România este pentru cote voluntare. Suntem de acord că trebuie să fim solidari cu țările în care au venit un număr mare de refugiați. În ședința Consiliului European din iunie, Comisia a prezentat un concept cu cote obligatorii. Eu nu am fost de acord cu asta. S-a ajuns la un acord că ele nu pot fi impuse la acel moment.

Citește și: Bancurile cu Bulă sunt apă de ploaie: Ce glume au apărut cu Sorin Oprescu

La început, am spus 1785 de refugiați: 1705 care sunt în Uniunea Europeană și 80 de refugiați care vor fi aduși din afara Uniunii Europene. În România nu există nicio presiune a unui val migraționist. Nu e cazul să reacționăm isteric și să ne arătăm latura xenofobă. Trebuie păstrate cotele voluntare. Nu cred că introducerea cotelor obligatorii e o soluție. Pe 17 septembrie avem CSAT și voi spune acest lucru.

Citește și: Declarație ȘOC în politică: Nu primim refugiati, avem destui sclavi

Nu există niciun proiect care ne-a fost prezentat de Comisia Europeană pentru câți refugiați trebuie să primim. 1785, atâția vor veni, câte locuri avem, mai mulți, nu.

Noi nu îi putem integra în societate, România nu are această posibilitate. La noi nu se poate întâmpla ca la vecini, nu poate intra oricine la noi în țară. Exclud să avem ce s-a întâmplat la alții.”, a spus Klaus Iohannis la Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.