Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi vrobeşte despre cazul Corlăţean: Va ajunge pe masa CCR

laura codruta kovesi

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi seară că nu cunoaşte motivele întârzierii din Parlament în cazul avizului de începere a urmăririi penale a lui Titus Corlăţean în dosarul 'Vot Diaspora 2014', menţionând că poate se aşteaptă ca CCR să se pronunţe cu privire la abuzul în serviciu.

"E un dosar cu suspiciune de abuz în serviciu. (...) Aşteptăm să vedem dacă vom primi aviz pentru a putea începe efectiv ancheta în acest dosar. Deocamdată, noi am prezentat indiciile pe care le avem", a afirmat Kovesi, la Digi 24. Întrebată cu privire la motivele întârzierii privind acest aviz de începere a urmăririi penale, şefa DNA a spus că nu le cunoaşte.

"Nu cunosc motivele întârzierii, poate aşteaptă şi ei decizia CCR, nu ştiu. Mi-e greu să comentez pentru că nu am participat la discuţiile de acolo, nu ni s-a comunicat care este motivul întârzierii. (...) Sunt situaţii în care solicitările noastre au fost puse în discuţie mai repede, sunt situaţii în care a durat o lună sau mai mult, dar în acest caz eu nu vă pot spune de ce s-a fixat un termen aşa lung", a adăugat Kovesi. Comisia juridică a Senatului se va pronunţa marţea viitoare asupra cererii justiţiei în privinţa social-democratului Titus Corlăţean.

Pe 30 mai, Biroul permanent al Senatului a transmis Comisiei juridice spre analiză solicitarea privind începerea urmăririi penale a senatorului Titus Corlăţean. Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Titus Corlăţean în dosarul 'Vot Diaspora 2014'. Procurorii vor urmărirea penală a lui Corlăţean, la data faptelor ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.