Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ dată de DIICOT în această seară: Cinci persoane reținute

diicot

Directorul Directiei economice a Primariei municipiului Buzau, Ion Gegea, si patru functionari din cadrul aceleasi directii au fost retinuti, marti seara, pentru 24 de ore, in urma audierilor care au durat peste cinci ore la Biroul teritorial Buzau al DIICOT. Acestia sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica si abuz in serviciu in dauna intereselor publice.

Printre cei retinuti se afla si seful Serviciului Urmarire, Executare si Colectare Creante Fiscale persoane juridice din cadrul Directiei economice.

Seful DIICOT Buzau, procurorul Nicolae Petrosel, a declarat ca dupa audierea a zece din cei 13 suspecti a reiesit ca '12 agenti economici au fost exonerati de plata a 3,098 milioane de lei, iar 114 amenzi au fost sterse, radiate din sistemul informatic al Directiei economice a municipiului Buzau'.

Potrivit sursei citate, printre persoanele care au beneficiat de acest sistem preferential se numara 'oameni de afaceri, cadre militare, magistrati, dar si rude ale conducerii primariei sau ale functionarilor din primarie', procurorii urmand 'sa extinda cercetarile'.

13 functionari de la Directia economica a Primariei municipiului Buzau acuzati de Biroul Teritorial Buzau al DIICOT de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica si abuz in serviciu in dauna intereselor publice au fost adusi, marti, in vederea. Acestia sunt acuzati de procurorii DIICOT ca au produs un prejudiciu bugetului de stat este in cuantum de 3.135.454, 76 lei, din care 36.595 lei reprezentand amenzi contraventionale sterse nelegal din sistemul informatic si 3.098.859,77 lei, reprezentand creante fiscale datorate bugetului local al municipiului Buzau si de stat, neurmarite, neincasate si neexecutate silit.

'In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2010 - 2015, la nivelul Primariei municipiului Buzau, s-a constituit un grup infractional organizat format din mai multi functionari publici care activau in cadrul compartimentelor de colectare, urmarire si executare a creantelor persoanelor fizice si juridice. S-a retinut ca membrii grupului au introdus in sistemul informatic de taxe si impozite date nereale, prin care au fost clasate si anulate nelegal un numar de 114 amenzi contraventionale, parte din ele vizand functionari cu atributii de conducere la nivelul unor institutii publice din municipiul Buzau, rude ale acestora, un magistrat, rude ale unor cadre de politie', se precizeaza intr-un comunicat al DIICOT.

Potrivit sursei citate, s-a retinut ca in baza aceleiasi rezolutii infractionale, membrii grupului au diminuat cuantumul debitelor datorate de catre doi agenti economici, nu au urmarit, executat si incasat creantele fiscale datorate cu titlu de impozite si taxe locale pentru bugetul local al municipiului Buzau, precum si a amenzilor contraventionale aplicate unor persoane juridice.

Procurorii DIICOT au efectuat, in 22 octombrie, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Buzau si BCCO Ploiesti, cu suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii, perchezitii la Primaria Buzau, prilej cu care au ridicat mai multe calculatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.