Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LUPTE violente în Nordul Siriei. Armata siriană a intrat în periferiile Alepului

SIRIA

Armata siriană, sprijinită de aviaţia rusă, avansa vineri la sud de Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria, într-o nouă ofensivă împotriva rebelilor ce are loc după violenţele de joi din provincia Homs în urma cărora au fost ucişi 43 de civili, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

Vezi și: ISIS schimbă tactica. Scoate la iveală resurse militare PERICULOASE

De la începutul intervenţiei militare ruse în Siria, la 30 septembrie, forţele armatei siriene au lansat asalturi în cel puţin patru provincii, inclusiv în Alep (nord), ele câştigând teren în faţa rebelilor din Frontul Al-Nosra, reţeaua siriană a grupării Al-Qaida, şi în faţa altor grupări islamiste. 

Armata siriană se apropia vineri de periferia sudică a oraşului Alep, în timp ce bombardamentele aviaţiei ruse vizau mai multe localităţi din împrejurimi.

Vezi și: Cozmin Gușă anunță APOCALIPSA: De azi înainte ne putem aștepta la orice

'Armata a deschis un nou front vineri pentru a prelua controlul în localităţile Abtin şi Kaddar', la 15 km sud de Alep, a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. 

În ultimele 24 de ore, 'zeci' de raiduri ale aviaţiei ruse au vizat această zonă ce este controlată de mai multe grupări rebele, între care Frontul Al-Nosra, a adăugat el. 

Oraşul Alep, altădată capitala economică a Siriei, este divizat, din iulie 2012, în sectoare controlate de regimul de la Damasc şi zone ocupate de Frontul Al-Nosra şi aliaţii islamişti ai acestei grupări. 

Joi, armata siriană, sprijinită de forţele aeriene ruse, a încercat să-i alunge pe islamişti din nordul provinciei Homs. În timpul luptelor au fost ucişi 43 de civili şi 17 rebeli islamişti, a mai indicat directorul OSDO. 

Conflictul din Siria, declanşat în martie 2011, a făcut peste 245.000 de morţi.

content-image

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.