Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O fizioterapeută spaniolă ce lucra pentru Crucea Roşie în Afganistan, ucisă de un pacient în scaun rulant

Afganistan taliban

O fizioterapeută spaniolă ce lucra pentru Crucea Roşie în nordul Afganistanului a fost ucisă de un pacient în scaun rulant, au anunţat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi oficiali locali, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ea a fost ucisă cu focuri de armă în interiorul centrului de îngrijiri ortopedice al ONG-ului din Mazar-e-Sharif, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al CICR în Afganistan, Thomas Glass. 

Victima a fost transportată la spitalul de la baza militară a NATO în Camp Marmal, unde a decedat ca urmare a rănilor. 

"Suntem şocaţi şi profund întristaţi", a notat CICR Afganistan pe Twitter, precizând că femeia era spaniolă. 

Două persoane au fost arestate, printre care presupusul atacator, în vârstă de 21 de ani şi descris de poliţie ca fiind un "pacient frecvent". "El a ascuns în scaunul său rulant arma pe care a folosit-o pentru a trage asupra victimei", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei afgane, Shir Jan Durrani. 

Bărbatul "a deschis focul asupra ei imediat ce femeia a intrat în sala de consultaţii", a adăugat şeful-adjunct al poliţiei, Abdul Razaq Qaderi. Mobilul crimei nu a fost încă elucidat. 

CICR a fost ţinta mai multor atacuri în nordul Afganistanului, unde talibani şi grupări afiliate organizaţiei Statul Islamic (SI) seamănă teroare. 

Majoritatea programelor Crucii Roşii în regiunile instabile din nordul afgan au fost suspendate după ce şase angajaţi ai CICR au fost ucişi în februarie într-o ambuscadă împotriva convoiului lor, în provincia Jowzjan. 

Un angajat spaniol al Crucii Roşii a fost răpit în decembrie anul trecut, în timp ce circula împreună cu alţi colegi între Mazar-i-Sharif şi fieful taliban vecin Kunduz. El a fost eliberat câteva săptămâni mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.